Μέχρι και την προσεχή Παρασκευή (30/9) οι ομάδες μπορούν να προχωρούν στην απόκτηση ελεύθερων παικτών και κάποιες ελληνικές θα το κάνουν αλλά ο Παναθηναϊκός δεν θα είναι μία από αυτές, ίσως επειδή κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού απέκτησε έναν ποδοσφαιριστή με τον οποίο δεν ασχολήθηκε κανείς αλλά σύντομα ενδέχεται να ασχοληθεί μαζί του -και μάλιστα σοβαρά- ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς.

Οι πράσινοι ήθελαν να ολοκληρώσουν όλες τις κινήσεις τους πριν το τέλος της κανονικής μεταγραφικής περιόδου και τα κατάφεραν, έστω κι αν χρειάστηκε να περιμένουν μέχρι και την τελευταία μέρα για να υπογράψουν με τους δύο χαφ που ζητούσε ο προπονητής. Από εκεί και πέρα, μεταγραφικά σενάρια δεν υπήρξαν για τους κυπελλούχους Ελλάδας, παρά το γεγονός ότι -όπως προαναφέρθηκε- έχουν ακόμη λίγες μέρες στη διάθεσή τους για να αποκτήσουν κάποιον ελεύθερο, αν θέλουν.

Υπό προϋποθέσεις, λοιπόν, θα μπορούσε ο Παναθηναϊκός να ψάχνει ακόμη για παίκτη, αφού όταν πλησιάζαμε προς το τέλος της μεταγραφικής περιόδου υπήρχαν δημοσιεύματα που ήθελαν τον Γιοβάνοβιτς να σκέφτεται και το ενδεχόμενο απόκτησης ενός εξτρέμ. Ενδεχόμενο που εγκαταλείφθηκε, όμως, αφού ήταν προτεραιότητα η ενίσχυση στο κέντρο. Δεν αποκλείεται, όμως, κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού οι πράσινοι αν απέκτησαν όντως, αν και δεν το ήξεραν εκείνη τη στιγμή, τον εξτρέμ που σκεφτόταν ο Σέρβος προπονητής.

Τον έφερε ο Βέλιτς, τρελάθηκε ο Γιοβάνοβιτς

Ivan Jovanovic

Αυτός ο παίκτης, λοιπόν, είναι ο Γκουστάβο Μαρτίνς Φουρτάδο Ντος Σάντος. Είναι 21 ετών, είναι Βραζιλιάνος, είναι εξτρέμ και άφησε πολύ καλές εντυπώσεις στο φιλικό που έπαιξε ο Παναθηναϊκός με τη Β ομάδα του συλλόγου πριν λίγα 24ωρα, λόγω της διακοπής του πρωταθλήματος. Για την ακρίβεια, ο Γκουστάβο ήταν τόσο καλός ώστε ο Γιοβάνοβιτς να σημειώσει το όνομά του και να δώσει εντολή ώστε να παρακολουθείται στενά από τους συνεργάτες του.

Ο νεαρός Βραζιλιάνος υπέγραψε φέτος διετές συμβόλαιο με τους πράσινους κατόπιν εισήγησης του Γιάσμινκο Βέλιτς και δεν αποκλείεται σύντομα να κληθεί για προπονήσεις στην πρώτη ομάδα. Από εκεί και πέρα, αν πείσει ότι αξίζει και μια μεγαλύτερη ευκαιρία, ενδεχομένως να τον δούμε και στην αποστολή του Παναθηναϊκού για κάποιο παιχνίδι πρωταθλήματος ή κυπέλλου. Αυτό, όμως, αργεί ακόμη. Προς το παρόν, κρατάμε το γεγονός ότι με την παρουσία του στο φιλικό του Παναθηναϊκού με τον Παναθηναϊκό Β εντυπωσίασε τον Γιοβάνοβιτς, ο οποίος τελικά μπορεί και να βρήκε τον εξτρέμ που φερόταν να θέλει προς το τέλος της μεταγραφικής περιόδου.