Το τέλος της μεταγραφικής περιόδου πλησιάζει και για την Ελλάδα και στον Ολυμπιακό… τρέχουν για να αποκτήσουν του χαφ που θέλουν, με τρία ονόματα να βρίσκονται στη λίστα της διοίκησης, την ίδια ώρα που ο Κάρλος Κορμπεράν ψάχνει τη λύση στο μεγαλύτερο πρόβλημα της ομάδας του.

Από τη στιγμή που οι Πειραιώτες ανακοίνωσαν την απόκτηση του Μαρσέλο, οι οπαδοί τους ηρέμησαν. Μέχρι τότε υπήρχε γκρίνια για τον αποκλεισμό από τη Μακάμπι Χάιφα, για την εικόνα που παρουσίαζε η ομάδα στα πρώτα επίσημα παιχνίδια της, για τις μεταγραφές που είχαν γίνει ή δεν είχαν γίνει κλπ. Από τη στιγμή, όμως, που ανακοινώθηκε η απόκτηση του Βραζιλιάνου σταρ, όλα άλλαξαν. Ο προβληματισμός έδωσε τη θέση του στον ενθουσιασμό και η γκρίνια έγινε αποθέωση για τη διοίκηση.

Λογικό να υπάρχει αυτό το κλίμα όταν γίνεται μια τόσο σπουδαία μεταγραφή, από την άλλη όμως δεν αρκεί από μόνος του ένας παίκτης για να καλύψει όλα τα κενά που υπάρχουν. Και το κενό που έχει απομείνει στον Ολυμπιακό είναι στο χώρο του κέντρου, όπου αναζητεί ακόμη έναν παίκτη. Τα ονόματα που έχουν ακουστεί μέχρι στιγμής είναι αυτά των Τιεμουέ Μπακαγιόκο και Ντάνι Γκαρσία, συν αυτό του Πορτογάλου Τσέκα που έμεινε ελεύθερος από τη Λιλ. Η ιστορία, βέβαια, έχει δείξει ότι στον Πειραιά μπορεί να κάνουν και την έκπληξη με όνομα που δεν είχε ακουστεί ως τώρα, αλλά τα περιθώρια στενεύουν.

Την προσεχή Πέμπτη, 15 του μήνα, η μεταγραφική περίοδος ολοκληρώνεται και για την Ελλάδα, άρα ό,τι είναι να γίνει θα πρέπει να γίνει άμεσα.

Ο Κάρλος Κορμπεράν μίλησε για το Ολυμπιακός - Απόλλων Λεμεσού

Το μεγαλύτερο πρόβλημα του Κορμπεράν

Τις εξελίξεις, φυσικά, δεν τις περιμένουν μόνο οι οπαδοί του Ολυμπιακού αλλά και ο προπονητής του. Ο Κάρλος Κορμπεράν θέλει να έχει ακόμη έναν χαφ στη διάθεσή του, αλλά το μεγάλο του πρόβλημα δεν είναι το γεγονός ότι δεν τον έχει αυτή τη στιγμή. Το μεγάλο του πρόβλημα, το μεγαλύτερο, είναι η κούραση που βγάζει η ομάδα σε κάθε αγώνα. Είτε μιλάμε για Ευρώπη, είτε για Ελλάδα, όπως για παράδειγμα στο παιχνίδι με τον Ιωνικό. Κούραση η οποία είναι λογική και δεν οφείλεται μόνο στο γεγονός ότι είναι ακόμη αρχή της σεζόν.

Η κούραση που νιώθουν οι ερυθρόλευκοι προκύπτει από το γεγονός ότι έχουν ήδη καταπονηθεί περισσότερο από ό,τι οι ανταγωνιστές τους. Ο λόγος; Η Ευρώπη. Η ΑΕΚ ούτως ή άλλως ήταν εκτός, οι Παναθηναϊκός και ΠΑΟΚ (όπως και ο Άρης) αποκλείστηκαν με το… καλημέρα, αλλά οι Πειραιώτες συνεχίζουν. Και το γεγονός ότι συνεχίζουν σημαίνει ότι έχουν αγώνα Πέμπτη – Κυριακή. Και θα συνεχίσουν να έχουν αγώνα Πέμπτη – Κυριακή μέχρι να έρθει η ώρα για τη διακοπή λόγω Μουντιάλ.

Μια κατάσταση που είναι λογικό να προκαλεί προβληματισμό στον Κορμπεράν, ο οποίος πρέπει να βρει τον τρόπο ώστε να μοιράσει τον χρόνο συμμετοχής και να κάνει τους πάντες να αισθάνονται χρήσιμοι και εν δυνάμει βασικοί. Μια κατάσταση στην οποία δεν είχε ξαναβρεθεί ο Ισπανός προπονητής, ο οποίος είναι αναγκασμένος να κάνει αρκετές αλλαγές από παιχνίδι σε παιχνίδι για να έχει την ομάδα του όσο το δυνατόν περισσΌτερη φρεσκάδα. Σε διαφορετική περίπτωση, η κούραση θα φέρει εκνευρισμό και γκέλες, οι οποίες θα φέρουν σε δύσκολη θέση τον Κορμπεράν,ο οποίος ούτως ή άλλως νιώθει πίεση από μόνος του.