Το Βέλγιο ήταν αποφασισμένο να βάλει δύσκολα στη Σλοβενία στη φάση των «16» του Eurobasket και τα κατάφερνε, αλλά ένα ξέσπασμα ήταν αρκετό για τον Λούκα Ντόντσιτς, ο οποίος έβαλε 35 πόντους, για να οδηγήσει την ομάδα του στη νίκη με 88-72 και παράλληλα στους προημιτελικούς της διοργάνωσης, όπου θα αντιμετωπίσει την Ουκρανία ή την Πολωνία.

Το παιχνίδι άρχισε με τον Ντόντσιτς να έχει 3/3 τρίποντα και τους Σλοβένους να ξεφεύγουν με 14-5 στο 4′, αλλά οι Ζιλέ, Ομπασοχάν και Λεκόμτ κατάφεραν να δώσουν επιθετικές λύσεις στο Βέλγιο, το οποίο έκλεισε την πρώτη περίοδο στο -4 (24-19) και συνέχισε το ίδιο καλά και στη δεύτερη, μετατρέποντας το παιχνίδι σε ντέρμπι.

Με εκπληκτικά ποσοστά στα σουτ τριών πόντων οι Βέλγοι ήταν μόλις στο -3 στο ημίχρονο (44-41) και κατάφερναν να παραμένουν κοντά στο σκορ και στην τρίτη περίοδο, εκμεταλλευόμενοι την αστοχία του Ντόντσιτς, ο οποίος έπαιρνε τις περισσότερες επιθέσεις της Σλοβενίας. Στο τελευταίο 10λεπτο, όμως, ο ηγέτης της πρωταθλήτριας Ευρώπης ήταν ασταμάτητος και η Σλοβενία κατάφερε να ξεφύγει με 73-65, παίζοντας σοβαρά πλέον σε επίθεση και άμυνα.

Έτσι, το τελικό αποτέλεσμα ήταν 88-72 και οι Σλοβένοι περιμένουν να μάθουν τον αντίπαλό τους στον προημιτελικό.

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 24-19, 44-41, 63-60, 88-72