Ο Ματίας Αλμέιδα περιμένει από την ΑΕΚ να πάρει τη νίκη επί του ΠΑΣ Γιάννινα και να αφήσει πίσω της την ήττα – σοκ από τον Βόλο, περιμένει όμως παράλληλα και τον επιθετικό που έχει ζητήσει από τη διοίκηση, με τις τελευταίες πληροφορίες να λένε ότι το θέμα έχει μπει στην τελική ευθεία, την ίδια ώρα που ομάδα από την Τουρκία έκανε πρόταση σε παίκτη της Ένωσης.

Υπάρχει η αγωνιστική δράση, υπάρχει η αναμονή για την είσοδο στην OPAP Arena και υπάρχουν και τα μεταγραφικά. Για τον οπαδό της ΑΕΚ, γενικά, κάθε μέρα έχει ενδιαφέρον αυτή την περίοδο, αφού υπάρχουν διάφορα «μέτωπα» στα οποία η ομάδα του θα πρέπει να δώσει τον καλύτερό της εαυτό. Και ένα από αυτά τα «μέτωπα» ενδέχεται να αφορά ακόμη και σε αποχώρηση παίκτη. Σενάριο που δεν παίζει και πολύ το τελευταίο διάστημα, αλλά ποτέ δεν ξέρεις… Ειδικά όταν ο μάνατζερ του παίκτη δηλώνει ευθέως ότι έχει πρόταση από άλλη ομάδα στον πελάτη του.

Αυτό, δηλαδή, που έκανε ο Ανάς Ουζιφί, ο μάνατζερ του Νόρντιν Άμραμπατ, ο οποίος κλήθηκε να σχολιάσει τις φήμες περί ενδιαφέροντος από την Αλ Αχλί και τελικά έβαλε άλλη ομάδα, χωρίς να την κατονομάσει, στο… κάδρο. «Δεν έχει δεχθεί καμία πρόταση από την Αλ Αχλί. Το συμβόλαιό του με την ελληνική ομάδα είναι σε ισχύ. Η μοναδική πρόταση που έχει δεχθεί είναι από έναν τουρκικό σύλλογο», ήταν τα λόγια του. Λόγια που σημαίνουν ότι στην ΑΕΚ θα πρέπει να περιμένουν σύντομα κρούση από αυτή την τουρκική ομάδα. Προς το παρόν, όμως, δεν έχει υπάρξει καμία επίσημη πρόταση από κανέναν.

Ο Νόρντιν Άμραμπατ

Άμεσα οι εξελίξεις με τον φορ

Το θέμα που καίει κυρίως τον Αλμέιδα, όμως, δεν είναι το τι θα γίνει με τον Άμραμπατ, από τη στιγμή που δεν υπάρχει κάποια επίσημη πρόταση για αυτόν μέχρι στιγμής. Αυτό που ενδιαφέρει περισσότερο από οτιδήποτε άλλο τον προπονητή της Ένωσης είναι να αποκτηθεί ο επιθετικός που έχει θέσει ως απόλυτη προτεραιότητα. Ένας παίκτης ο οποίος δεν θα έχει ως αποστολή μόνο το να δώσει βάθος στο ρόστερ, το να αποτελεί δηλαδή μια έξτρα επιλογή, αλλά το να μπορεί να σταθεί ως βασικός αν χρειαστεί.

Αυτό που διαρρέει από τους κιτρινόμαυρους τα τελευταία 24ωρα είναι ότι έχουν γίνει οι επαφές με τον παίκτη που αποτελεί τον Νο1 στόχο και ότι το όνομά του δεν έχει ακουστεί ως τώρα. Διαρρέει, επίσης, ότι από Δευτέρα κάθε μέρα είναι… καλή μέρα για να υπάρξουν εξελίξεις. Ότι μπορεί να υπάρξουν οποιαδήποτε στιγμή θετικά νέα. Με την περίπτωση του Φαν Βέερτ του Βόλου, ως γνωστόν, να είναι μία από αυτές που απασχολουν τους ανθρώπους της ΑΕΚ, αν και δεν αποτελεί, λένε, τον βασικό στόχο.