Τρεις αγωνιστικές στο φετινό πρωτάθλημα και τρεις νίκες για τον Παναθηναϊκό, ο οποίος υποδέχθηκε τον Λεβαδειακό με απουσίες, δεν έπιασε καλή απόδοση αλλά σκόραρε νωρίς με τον Βέρμπιτς και στη συνέχεια κράτησε το αποτέλεσμα αφού δεν ένιωσε καμία απειλή από τους φιλοξενούμενους, οι οποίοι στις καθυστερήσεις έχασαν με κόκκινη κάρτα τον Βινίσιους.

Ο αγώνας άρχισε ακριβώς όπως ήθελε ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς, αφού στο 3′ ο Αϊτόρ εκτέλεσε φάουλ, ο Μάρκοβιτς έκανε άστοχη έξοδο και ο Βέρμπιτς με κεφαλιά πέτυχε το πρώτο του γκολ με τους πράσινους, ανοίγοντας το σκορ (1-0).

Λίγα λεπτά μετά, στο 9′, ο Αϊτόρ κινήθηκε κατά μέτωπο αλλά η μπάλα έφυγε λίγο άουτ στο σουτ που επιχείρησε, με τον Παναθηναϊκό να δείχνει ορεξάτος, να ελέγχει πλήρως την κατάσταση και να μη νιώθει κάποιον κίνδυνο από τους φιλοξενούμενους. Και κάπως έτσι συνεχίστηκε όλο το πρώτο ημίχρονο, αν εξαιρέσουμε το «ορεξάτος».

Οι γηπεδούχοι, βασικά, έπαιζαν στο… ρελαντί από ένα σημείο κι έπειτα, λόγω και των απουσιών τους, έχοντας ακόμη μία φάση στο 33′, όταν ο Παλάσιος γύρισε για τον Αϊτόρ αλλά το σουτ που έκανε αυτός ήταν άστοχο.

Η απόδοση του Παναθηναϊκού, με λίγα λόγια, δεν ήταν καλή στο πρώτο ημίχρονο και δεν ανέβηκε στο δεύτερο. Οι πράσινοι είχαν προβλήματα στην κυκλοφορία της μπάλας, γεγονός φυσικά που εντόπισε ο Γιοβάνοβιτς και γι’ αυτό κάποια στιγμή έβγαλε τον Βέρμπιτς για να βάλει τον Ρούμπεν, με τον Λεβαδειακό από την άλλη πλευρά να κερδίζει μέτρα στο γήπεδο.

Ως εκεί όμως… Όσο κι αν το ήθελαν οι φιλοξενούμενοι, ήταν φανερό ότι δεν είχαν την ποιότητα για να κάνουν κάτι καλό επιθετικά, με συνέπεια να μην μπορούν να απειλήσουν τους πράσινους. Και αφού δεν μπορούσαν να τους απειλήσουν, το 1-0 έμεινε ως το τέλος, με τον Παναθηναϊκό να χάνει μεγάλη ευκαιρία στο 89′ με τον Σπόραρ. Από τη στιγμή που ήρθε η 3η νίκη σε τρεις αγώνες, όμως, μικρό το κακό…

Παναθηναϊκός: Μπρινιόλι, Κώτσιρας, Σάρλια, Πούγγουρας, Γκάνεα (82′ Σάντσες), Κουρμπέλης, Τσέριν, Παλάσιος, Αϊτόρ, Βέρμπιτς (61′ Ρούμπεν), Σπόραρ (90′ Ιωαννίδης).

Λεβαδειακός: Μάρκοβιτς, Κωνσταντινίδης, Βινίσιους, Χάμοντ (46′ Σκβάρκα), Βήχος, Μπέλμοντ (81′ Βουτσάς), Μεχία, Μπάχανακ, Βρακάς (66′ Νίκας), Δούμτσιος, Λούα-Λούα (46′ Μουτίνιο).