Ο Ολυμπιακός ετοιμάζεται να ολοκληρώσει το ρόστερ του, αφού βρίσκεται κοντά σε συμφωνία με τον Ταρίκ Μπλακ. Ο 31χρονος Αμερικανός θα έρθει να συμπληρώσει την τριάδα των σέντερ στην οποία ήδη υπάρχουν οι Μουσταφά Φαλ και Τζόελ Μπολομπόι.

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας ερεύνησε αρκετά την αγορά, είχε καταλήξει σε 2-3 περιπτώσεις και τελικά επέλεξε να πάει στον πιο «παιγμένο» παίκτη. Ο Αμερικανός σέντερ μετά από μία μακρά και σημαντική καριέρα στο ΝΒΑ πέρασε στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού για λογαριασμό της Μακάμπι Τελ Αβίβ, εν συνεχεία της Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης και πέρυσι κατέληξε να κλείσει τη σεζόν στην Τουρκία φορώντας τη φανέλα της Μπαχτσεσεχίρ.

Οι «ερυθρόλευκοι» θα πορευτούν με εφτά ξένους από το ξεκίνημα της φετινής σεζόν και ένας εξ αυτών θα πρέπει να μένει εκτός Basket League. Ο 57άχρονος τεχνικός του Ολυμπιακού ποντάρει πολλά στο κίνητρο του Μπλακ του οποίου η καριέρα έχει πτωτική τάση και οι Πειραιώτες του δίνουν ξανά την ευκαιρία να επιστρέψει στην Euroleague. Πρόκειται για έναν πολύ έμπειρο ψηλό με αθλητικές ικανότητες, δυνατό, όμως σίγουρα οι τραυματισμοί τον έχουν κρατήσει πίσω.

Ο Μπλακ στην Euroleague

Η Μακάμπι Τελ Αβίβ ήταν η ομάδα που έκανε το «colpo grosso» το καλοκαίρι του 2018 ταράζοντας τα νερά της Euroleague. Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος έδωσε συμβόλαιο ενός έτους στον Αμερικανό, ωστόσο οι δύο πλευρές έμειναν απόλυτα ικανοποιημένες και ανανέωσαν τη συνεργασία τους για μία ακόμη σεζόν. Ο Μπλακ τον Δεκέμβριο του 2019 τραυματίστηκε στο γόνατο κάτι το οποίο τον άφησε εκτός δράσης για αρκετό καιρό με την Μακάμπι να διαφωνεί για το διάστημα της αποθεραπείας που χρειαζόταν ο παίκτης ο οποίος έκτοτε δεν αγωνίστηκε ξανά αφού κι η Euroleague διεκόπη λόγω της έξαρσης του κορονοϊού.

Ο Μπλακ κυκλοφορούσε αρκετό καιρό ελεύθερος στην αγορά αφού κι ο ίδιος ήθελε να επιστρέψει 100% υγιής μετά τον τραυματισμό του στο γόνατο. Η Ζενίτ του Τσάβι Πασκουάλ τον υπέγραψε τον Ιανουάριο του 2021, όμως αγωνίστηκε μόλις σε 13 παιχνίδια της κορυφαίας διασυλλογικής ευρωπαϊκής διοργάνωσης και στο τέλος της σεζόν αποδεσμεύτηκε.

Το καλοκαίρι του 2021 προσπάθησε να επιστρέψει στο ΝΒΑ μέσω των Ντένβερ Νάγκετς, αλλά κατέληξε στην G League (Γκραντ Ράπιντς). Ο Ταρίκ Μπλακ αγωνίστηκε δύο φορές με τις ΗΠΑ στο πλαίσιο των «παραθύρων» για το Παγκόσμιο Κύπελλο 2023. Στα δύο παιχνίδια κόντρα σε Μεξικό και Πουέρτο Ρίκο έπαιξε από ένα δεκάλεπτο.

Το όνειρο του ΝΒΑ δεν κατακτήθηκε κι έτσι αποφάσισε να επιστρέψει στην Ευρώπη, αλλά εκτός Euroleague. Το συμβόλαιο που βρήκε στην τουρκική Μπαχτσεσεχίρ τον βοήθησε να βρει ρυθμό και τα… πατήματά του και πλέον όλα δείχνουν πως θα επιστρέψει στην Euroleague φορώντας τη φανέλα του Ολυμπιακού.

Ο Μπλακ στο NBA

Ο Ταρίκ Μπλακ δεν είδε το όνομά του ανάμεσα στις επιλογές της διαδικασίας του ντραφτ του 2014, ωστόσο μέσα από την παρουσία του στο Summer League βρήκε συμβόλαιο στους Ρόκετς. Στο Χιούστον έμεινε μέχρι τα Χριστούγεννα και μετακόμισε στο Λος Άντζελες όπου οι Λέικερες αρχικά τον «ανεβοκατέβαζαν» στην G League, ωστόσο με την απόδοσή του κατέληξε να είναι σταθερό κομμάτι της ομάδα της σεζόν 2016-17 ξεκινώντας σε 16 παιχνίδια στην βασική πεντάδα.

Ο Μπλακ το καλοκαίρι του 2017 επέστρεψε στους Ρόκετς στους οποίους έκανε μία «γεμάτη» σεζόν η οποία έμελλε να είναι κι η τελευταία του στο καλύτερο πρωτάθλημα του κόσμου.

Ο Μπλακ στην Εθνική ΗΠΑ

Ο Αμερικανός βρέθηκε στην ομάδα των Ηνωμένων Πολιτειών για την προκριματική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2023. Ο Μπλακ αγωνίστηκε στα «παράθυρα» του Φεβρουαρίου κόντρα σε Μεξικό και Πουέρτο Ρίκο.

Πηγή: gazzetta.gr