Ικανοποιημένος από το αποτέλεσμα έμεινε ο προπονητής του Ολυμπιακού, Πέδρο Μαρτίνς, που είδε την ομάδα του να φεύγει ισόπαλη 1-1 από το «Σαμί Οφέρ» απέναντι στην Μακάμπι Χάιφα στην πρώτη μεταξύ τους αναμέτρηση για το β’ προκριματικό γύρο του Champions League.

Ο Πορτογάλος τεχνικός εστίασε στις δύσκολες καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν στο Ισραήλ (ζέστη), υπογραμμίζοντας ότι στο δεύτερο ματς στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης», την Τετάρτη 27 Ιουλίου (22:00), τα πράγματα θα είναι διαφορετικά.

«Όπως εξελίχθηκε το παιχνίδι, το 1-1 είναι ένα καλό σκορ. Επηρεαστήκαμε πολύ από τις καιρικές συνθήκες και μας στοίχισαν σε δυνάμεις. Υπό τέτοιες συνθήκες και απέναντι σε έναν τόσο καλό αντίπαλο, το 1-1 δεν είναι κακό αποτέλεσμα. Θα είναι διαφορετικά στο δικό μας γήπεδο και στις συνθήκες που έχουμε συνηθίσει. Μπορούμε εκεί να κάνουμε ένα καλό παιχνίδι και να πάρουμε την πρόκριση», σχολίασε ο Μαρτίνς.

Για την επιλογή του Τικίνιο αντί του Ελ Αραμπί στην επίθεση απάντησε πως ο Βραζιλιάνος «έκανε πολύ καλό παιχνίδι, ήταν πάνω από τον μέσο όρο. Έχει χαρακτηριστικά που ταίριαζαν στο ματς και δικαιωθήκαμε από την επιλογή του. Η υπόλοιπη ομάδα αντιμετώπισε δυσκολίες προσαρμογής στη ζέστη και στον αντίπαλο. Ο Τικίνιο ανταποκρίθηκε και στα δύο, τόσο στην επίθεση όσο και στη δημιουργία».

Όσο για την οπισθοχώρηση της ομάδας του, ειδικά στο β’ ημίχρονο, απάντησε: «Αυτό οφείλεται στο παιχνίδι του αντίπαλου. Μας πίεσε και μας ανάγκασε να παίξουμε πίσω. Έπαιξε ρόλο και η κόπωση από τις καιρικές συνθήκες. Συνήθως ο Ολυμπιακός δεν αφήνει τόσο χώρο στον αντίπαλο, ακόμη κι όταν έχει σκοράρει, αλλά σήμερα αναγκαστήκαμε να το κάνουμε. Είμαστε 100% σίγουροι πως η ρεβάνς θα είναι διαφορετική, τόσο λόγω των καιρικών συνθηκών όσο και για το ότι θα έχουμε 30.000 φιλάθλους στο πλευρό μας».

Τικίνιο: «Είμαι εδώ για να βοηθήσω»

Από τη μεριά του, ο Τικίνιο Σοάρες, τόνισε: «Δεν είναι ικανοποιητικό το αποτέλεσμα. Προηγηθήκαμε και θα μπορούσαμε να βάλουμε και ένα γκολ ακόμα στο πρώτο μέρος. Παίξαμε με έναν δυνατό αντίπαλο σε μια καυτή έδρα και θα πρέπει να τα δώσουμε όλα στο δεύτερο ματς για την πρόκριση. Όποτε μου ζητηθεί θα είμαι εδώ για να δίνω τον καλύτερό μου εαυτό. Παίζουμε για το σύνολο, έχουμε ποιότητα στην ομάδα και όλοι δίνουμε τον καλύτερό μας εαυτό».

Ο σκόρερ Φίλιπ Ζίνκερνάγκελ, στο μεταξύ, υποστήριξε: «Δεν είμαστε ικανοποιημένοι από το αποτέλεσμα. Σχεδόν για όλο το ματς ήμασταν μπροστά στο σκορ. Είμαστε απογοητευμένοι. Ο αντίπαλος είναι μια καλή ομάδα, έχασε ευκαιρίες, όμως, ήταν σκληρό που δεχθήκαμε γκολ στο φινάλε», ενώ για το γκολ που σημείωσε, είπε: «Νιώθω πολύ ωραία. Να βοηθάω την ομάδα. Από την άλλη νιώθω απογοήτευση που δεν νικήσαμε. Κοιτάζω μπροστά, να παίξω μπροστά στο κοινό μας, ανυπομονώ για αυτό».