Έτοιμη να προχωρήσει στην πρώτη μεταγραφή της ενόψει της νέας σεζόν είναι η ΑΕΚ, αφού ο Γενς Γιόνσον που μένει ελεύθερος από την ισπανική Κάντιθ ήρθε στην Αθήνα μαζί με τον μάνατζέρ του και τη σύζυγό του προκειμένου να συζητήσει από κοντά με τους ανθρώπους της Ένωσης και παράλληλα να γνωρίσει την πόλη.

Στους κιτρινόμαυρους προσπαθούν ώστε να μη διαρρέει τίποτα για τα μεταγραφικά, οπότε είναι δύσκολο να γίνουν γνωστά και τα ονόματα των παικτών με τους οποίους μιλάνε. Τώρα, όμως, έγινε γνωστό ένα εξ αυτών, αφού ο ποδοσφαιριστής ήρθε στην Αθήνα για συζητήσεις, γεγονός που δείχνει ότι τα πράγματα είναι σοβαρά.

Ο Γιόνσον μένει ελεύθερος από την Κάντιθ την 1η Ιουλίου και μπορεί να έχει ως προτεραιότητα το να μείνει στην Ισπανία, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχει κάποια πρόταση που να τον ικανοποιεί. Έτσι, στην ΑΕΚ ελπίζουν ότι θα τον πείσουν να αποδεχθεί τη δική τους και να υπογράψει μαζί τους, ενισχύοντας τη μεσαία γραμμή της ομάδας.

Σύμφωνα με όσα γίνονται γνωστά, μάλιστα, η αισιοδοξία στις τάξεις της κιτρινόμαυρης ΠΑΕ είναι δεδομένη, αφού υπάρχει ήδη προφορική συμφωνία με τον ποδοσφαιριστή και μένει αυτή να οριστικοποιηθεί και στη συνέχεια να μπουν και οι υπογραφές.