Ο Βασίλης Σπανούλης έγραψε τη δική του πολύ μεγάλη ιστορία στο ελληνικό μπάσκετ και ειδικά στον Ολυμπιακό, με τον οποίο ταυτίστηκε εν τέλει. Αυτό δεν σημαίνει, όμως, ότι δεν θα τεθεί ποτέ ξανά αντιμέτωπος με τους Πειραιώτες, αφού οι πληροφορίες τον θέλουν να σκέφτεται πολύ σοβαρά να αρχίσει την προπονητική του καριέρα σε ελληνική ομάδα.

Θα μνημονεύεται για πάντα ως ένας από τους σπουδαιότερους Έλληνες και γενικά Ευρωπαίους μπασκετμπολίστες. Και δεν πέτυχε και λίγα άλλωστε, τόσο με τους ερυθρόλευκους όσο και με τον Παναθηναϊκό και την Εθνική ομάδα. Στόχος του, όμως, είναι να συνεχίσει να ζει μέσα στο αγαπημένο του άθλημα, να συνεχίσει να προσφέρει σε αυτό και σε αντίθεση με άλλες μεγάλες μορφές, όπως οι Φραγκίσκος Αλβέρτης και Δημήτρης Διαμαντίδης, ο Σπανούλης δεν έχει αυτή τη στιγμή στο μυαλό του μια καριέρα ως παράγοντας.

Αυτό που σκέφτεται ο Kill Bill είναι να γίνει προπονητής και, όπως αναφέρει το gazzetta.gr, δεν αποκλείεται αυτό να γίνει σύντομα. Πολύ σύντομα, αφού είναι σε συζητήσεις με το Περιστέρι, το οποίο έχει καταθέσει μια πολύ καλή πρόταση και είναι διατεθειμένο να στηρίξει τον Σπανούλη στο ξεκίνημά του, δίνοντάς του τις συνθήκες που θέλει για να κάνει το μεγάλο βήμα και να επιστρέψει στα παρκέ, με κοστούμι όμως και θέση στον πάγκο πλέον.

Βασίλης Σπανούλης

Το «ναι» του Ραζνάτοβιτς, οι παίκτες και το μπάτζετ

Το θέμα, όπως προαναφέρθηκε, είναι σοβαρό και αυτό αποδεικνύεται και από το γεγονός ότι οι δύο πλευρές δεν τα έχουν πει μόνο μία φορά αλλά περισσότερες. Το Περιστέρι μάλιστα, για να δείξει πόσο θέλει τον Σπανούλη, φρόντισε να τα πει και με τον Μίσκο Ραζνάτοβιτς, τον μάνατζερ που εκπροσωπεί επί σχεδόν 20 χρόνια τον Kill Bill. Γιατί τα είπε με τον Σέρβο ατζέντη η διοίκηση του Περιστερίου; Για να του αναλύσει όλο το πλάνο της και να τον έχει σαν… σύμμαχο, στην προσπάθεια να πειστεί ο Σπανούλης να πει το «ναι».

Σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ, για να συμβεί αυτό θα πρέπει η ομάδα να ικανοποιήσει τις απαιτήσεις του πρώην διεθνή άσου σε ό,τι αφορά το μπάτζετ. Ο Σπανούλης θέλει αυτό να είναι στο ένα εκατ. ευρώ, ενώ το Περιστέρι θα προτιμούσε να είναι πιο χαμηλό. Όπως και να έχει, οι δύο πλευρές έχουν μιλήσει και για παίκτες, με το gazzetta.gr να αναφέρει ότι ο πρώην άσος του Ολυμπιακού ζήτησε, μεταξύ άλλων, τους Μούντι και Οκτάβιους Έλις.

Οριστική απόφαση ακόμη, επαναλαμβάνουμε, δεν υπάρχει, αλλά τις επόμενες μέρες αναμένονται εξελίξεις, θετικές ή αρνητικές. Με τον Ρασνάτοβιτς να έχει ψηθεί από την προοπτική του Περιστερίου και τον Σπανούλη να σκέφτεται σοβαρά να κάνει το μεγάλο βήμα, το οποίο κάποια στιγμή θα τον φέρει και αντιμέτωπο με τον Ολυμπιακό, στον οποίο προφανώς θα ήθελε να δουλέψει στο μέλλον.