Η Λίβερπουλ φέρεται να… κέρδισε στην κούρσα για τις υπηρεσίες του Ντάρβιν Νούνιες τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ κι ο Ουρουγουανός στράικερ βρίσκεται μια ανάσα από τη μεταγραφή του στο «Άνφιλντ».

Η Μπενφίκα ζητάει από τους «κόκκινους» 100 εκατομμύρια ευρώ και παρόλο που η Λίβερπουλ δεν θέλει να δώσει το ποσό μονομιάς, είναι διατεθειμένη να φτάσει σ’ αυτό αρκεί οι Πορτογάλοι να αποδεχθούν πως το φιξ ποσό δεν θα ξεπερνά τα 80 εκατομμύρια ευρώ, με τα υπόλοιπα 20 εκατομμύρια ευρώ να είναι «δεμένα» σε μπόνους συμμετοχών και γκολ, τα οποία θεωρείται εύκολο να επιτευχθούν. Επίσης, το deal παρουσιάζεται πως επιβεβαιώθηκε και από τον ιδιοκτήτη της Αλμερίας, της προηγούμενης ομάδας του Νούνιες που θα λάβει το 20% της μεταπώλησης του παίκτη.

Ο 22χρονος Ουρουγουανός στράικερ έχει ενημερώσει τους κοντινούς του ανθρώπους πως θέλει να παίξει για την Λίβερπουλ και όχι για τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ή τη Νιούκαστλ που επίσης τον προσέγγισαν. Σύμφωνα με τα αγγλικά ΜΜΕ είπε το «ναι» σε 5ετές συμβόλαιο με απολαβές έξι εκατομμύρια ευρώ «καθαρά» ετησίως.

Η καταγωγή του Νούνιες και το στιλ παιχνιδιού του σαφώς και έχουν προκαλέσει συγκρίσεις με τον Λουίς Σουάρες με τους οπαδούς της Λίβερπουλ να τον βαφτίζουν ως τον διάδοχό του. Άλλωστε, κάτι παρόμοιο είχε πει κι ο άλλοτε στράικερ των Λίβερπουλ, Μπαρτσελόνα και Ατλέτικο Μαδρίτης στο παρελθόν. Όσον φορούσε τη φανέλα των «μπλαουγκράνα» κι ο Νούνιες αγωνιζόταν στην Αλμερία, είχε πει στην διοίκηση να τον πάρουν με… κλειστά τα μάτια. Η Μπάρτσα θα μπορούσε να τον κάνει δικό της για περίπου 8,5 εκατομμύρια ευρώ, αλλά τελικά έκανε πίσω την τελευταία στιγμή και μερικούς μήνες μετά ο Νούνιες πήγε στην Μπενφίκα.

Ο προπονητής της Λίβερπουλ, Γιούργκεν Κλοπ, όταν συναντήθηκαν οι δύο ομάδες φέτος στο Champions League είχε μιλήσει για τις ικανότητές του Ντάρβιν Νούνιες με τα καλύτερα λόγια, αλλά και για το πόσο «ομορφάντρας» είναι

Η επικείμενη απόκτησή του από την Λίβερπουλ σημαίνει πως το κλαμπ δεν θα βάλει, πλέον, άλλα εμπόδια στην επιθυμία του Σάντιο Μανέ να πάρει μεταγραφή. Μπορεί οι «κόκκινοι» να έχουν πει «οχι» στις δύο προτάσεις που τους έχει κάνει η Μπάγερν Μονάχου για τον Σενεγαλέζο επιθετικό, αλλά όπως υπογραμμίζουν γερμανικά ΜΜΕ η συμφωνία μοιάζει να βρίσκεται πιο κοντά από ποτέ και είναι θέμα χρόνου.