Ο Παναθηναϊκός έκανε ήδη την πρώτη του μεταγραφή ενόψει της νέας σεζόν αποκτώντας τον Γιούρι Λοντίγκιν, είναι σε συζητήσεις για άλλους παίκτες, οι οπαδοί περιμένουν πώς και να δουν με ποιους παίκτες θα ενισχυθεί η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς, αλλά εξίσου σημαντικό είναι και το ποιοι παίκτες θα φύγουν κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.

Η απόκτηση του Λοντίγκιν, όπως έχει αναφερθεί κι άλλη φορά, ήταν σημαντική, αφού δείχνει τη διάθεση των ανθρώπων του Παναθηναϊκού να αρχίσουν την αναβάθμιση στο ρόστερ. Αυτός είναι και ο μόνος τρόπος, άλλωστε, για να παρουσιαστεί η ομάδα ακόμη καλύτερη με την έναρξη της νέας αγωνιστικής περιόδου, όπου θα υπάρχουν και οι υποχρεώσεις στην Ευρώπη. Σίγουρα στα προκριματικά του Europa Conference League και ευχή των πράσινων είναι να ακολουθήσει και ο όμιλος.

Για να συμβεί αυτό, όπως φυσικά και για να μπορέσει η ομάδα να έχει ακόμη καλύτερη παρουσία, αγωνιστική και βαθμολογική, στο νέο πρωτάθλημα, είναι απαραίτητη η ενίσχυση. Και ενίσχυση δεν είναι μόνο οι μεταγραφές. Ενίσχυση για μια ομάδα μπορεί να είναι και οι αποχωρήσεις, αν επιλεγούν οι σωστοί. Αν, δηλαδή, αποφασιστεί ότι πρέπει να φύγουν αυτοί που όντως πρέπει να φύγουν. Σε αυτή την κατηγορία, λοιπόν, ο Παναθηναϊκός έχει έξι παίκτες και ο Γιοβάνοβιτς περιμένει από τη διοίκηση να κάνει αυτό που πρέπει μέσα στο καλοκαίρι και να τους απομακρύνει από το ρόστερ.

Κάποιοι θα φέρουν προτάσεις, κάποιοι θα αποδεσμευθούν

Διαρρήκτες εισέβαλαν στο σπίτι του Φεντερίκο Μακέντα

Αυτοί οι έξι παίκτες, λοιπόν, είναι οι εξής: Φεντερίκο Μακέντα, Σωκράτης Διούδης, Ζβόνιμιρ Σάρλια, Καρλίτος, Γιασίν Αγιούμπ, Ηλίας Χατζηθεοδωρίδης. Αυτοί οι έξι είναι στη μαύρη λίστα του Γιοβάνοβιτς και στη διοίκηση ελπίζουν ότι θα φέρουν προτάσεις για να πουληθούν, γνωρίζοντας όμως ότι αυτό είναι σχεδόν απίθανο να συμβεί με όλους. Κάποιοι όντως θα φέρουν προτάσεις και ο Παναθηναϊκός θα πει «ναι» για την παραχώρησή τους.

Κάποιοι άλλοι, όμως, θα φύγουν ως ελεύθεροι. Όχι και ό,τι καλύτερο, προφανώς, αλλά τουλάχιστον θα υπάρχει το κέρδος από τα συμβόλαια που θα σταματήσει να πληρώνει η ΠΑΕ για παίκτες που δεν υπολογίζονται. Όπως και να έχει, είτε με τον ένα είτε με τον άλλο τρόπο, αυτοί οι έξι παίκτες δεν θα πρέπει να βρίσκονται στο ρόστερ με το οποίο θα δουλέψει ο Γιοβάνοβιτς για τη νέα σεζόν. Μια σεζόν ιδιαίτερη σημαντική για τον Παναθηναϊκό, τόσο λόγω Ευρώπης όσο και επειδή θέλει να ζεστάνει κι άλλο τον κόσμο του, ο οποίος είδε μια οργανωμένη ομάδα φέτος, η οποία κατέκτησε και ένα τρόπαιο.