Με τη σεζόν να έχει λήξει, τα μεταγραφικά σενάρια θα έρθουν σε πρώτο πλάνο για όλες τις ομάδες και ο Ολυμπιακός είναι παραδοσιακά μία από αυτές με τα περισσότερα. Όπως συμβαίνει και τώρα, δηλαδή, αφού υπάρχουν φήμες για τον Λούκα Μιλιβόγεβιτς, με τα δεδομένα όμως να μην είναι υπέρ της επιστροφής του στον Πειραιά, ενώ ανοιχτό παραμένει και το θέμα του Γιουσέφ Ελ Αραμπί.

Ο διεθνής Σέρβος χαφ είχε υπογράψει το καλοκαίρι του 2014 στους ερυθρόλευκους και παρέμεινε για μια τριετία, έχοντας καταφέρει να γίνει ένας από τους αγαπημένους του Βαγγέλη Μαρινάκη. Τόσο με την απόδοσή του στην τριετία που παρέμεινε στην ομάδα, όσο και με το γεγονός ότι με την πώλησή του στην Κρίσταλ Πάλας έφερε στο ταμείο της ερυθρόλευκης ΠΑΕ ένα ποσό που έφτανε στα 15 εκατ. ευρώ. Μία από τις πιο ακριβές πωλήσεις στην ιστορία του Ολυμπιακού δηλαδή.

Ο Λούκα Μιλιβόγεβιτς

Ο Μιλιβόγεβιτς τα πήγε μια χαρά και στην Αγγλία και τώρα, ένα χρόνο πριν τη λήξη του συμβολαίου του με την Κρίσταλ Πάλας, κυκλοφορούν φήμες περί επιστροφής του στους Πειραιώτες. Είναι, όμως, εύκολο κάτι τέτοιο; Όχι. Για την ακρίβεια, μοιάζει αδύνατο αυτή τη στιγμή και ο λόγος είναι καθαρά οικονομικός: Ο Σέρβος παίρνει το ποσό των 4,4 εκατ. ευρώ ετησίως από την Κρίσταλ Πάλας και έχει συμβόλαιο για ακόμη ένα χρόνο, όπως προαναφέρθηκε. Μοιάζει απίθανο, επομένως, είτε να του προταθεί τέτοιο συμβόλαιο από τον Ολυμπιακό, είτε να ρίξει τόσο πολύ το κασέ του για να επιστρέψει στην Ελλάδα.

Οι προτάσεις, άλλωστε, από Αγγλία δεν του λείπουν. Υπάρχει, για παράδειγμα, η Φούλαμ, η οποία μπορεί να μην του προσφέρει 4,4 εκατ. ευρώ ετησίως, δεν του προσφέρει όμως και πολύ λιγότερα. Καθαρά οικονομικά, δηλαδή, μια επιστροφή του Μιλιβόγεβιτς στον Ολυμπιακό μοιάζει εξαιρετικά δύσκολη ως αδύνατη σήμερα.

Κοινή επιθυμία με Ελ Αραμπί, αλλά…

Ελ Αραμπί

Την ίδια ώρα που κυκλοφορούν οι φήμες για τον Σέρβο, στον Πειραιά έχουν να ασχοληθούν με κάτι πιο «χειροπιαστό». Με το θέμα της ανανέωσης του συμβολαίου του Ελ Αραμπί δηλαδή. Ο Ολυμπιακός είναι δεδομένο ότι θέλει να κρατήσει τον παίκτη και γι’ αυτό τον λόγο του έκανε και προτάση. Ο Μαροκινός φορ, από την άλλη πλευρά, είναι ειλικρινής όταν λέει ότι θέλει να παραμείνει. Περνάει μια χαρά στην Ελλάδα, τον αγαπάει ο κόσμος των ερυθρόλευκων, η ομάδα του προσφέρει τη δυνατότητα να κατακτάει τίτλους και να παίζει στην Ευρώπη.

Όλα αυτά δεν αρκούν, όμως, αφού ο Ελ Αραμπί θέλει ένα συμβόλαιο καλύτερο από αυτό που του έχει προταθεί, αφού κατά πάσα πιθανότητα θα είναι και το τελευταίο της καριέρας του. Υπάρχει, επομένως, συμφωνία στο ότι οι δύο πλευρές θέλουν να συνεχίσουν μαζί, αλλά δεν συμφωνούν ακόμη στο πώς θα γίνει αυτό.