Οι μέρες που διανύουμε είναι μέρες χαρούμενες για τον Βαγγέλη Μαρινάκη, ο οποίος πανηγυρίζει για την άνοδο της Νότιγχαμ Φόρεστ στην Premier League. Μια άνοδος που αποδεικνύει τη σωστή δουλειά που γίνεται και η οποία δίνει την ευκαιρία στον πρόεδρο του Ολυμπιακού να μπει στα σαλόνια του αγγλικού ποδοσφαίρου. Αυτό, όμως, δεν είναι αρνητικό για τους Πειραιώτες, αφού ο πρόεδρός τους έχει μεγάλα σχέδια και γι’ αυτούς.

Η άνοδος της Νότιγχαμ Φορεστ στην Premier League είναι μία από τις μεγαλύτερες επιτυχίες του Μαρινάκη στο ποδόσφαιρο. Το αντιλαμβάνεται ο καθένας αυτό. Δεν είναι εύκολο για έναν Έλληνα εφοπλιστή ή επιχειρηματία να έχει ομάδα στο κορυφαίο πρωτάθλημα του κόσμου. Και όταν μπαίνεις σε αυτό, με όλα τα οφέλη που έχει, όπως δείχνει για παράδειγμα και το τρελό ποσό που θα πάρει η Φόρεστ για την άνοδό της, είναι εύκολο να παρασυρθείς. Να αφοσιωθείς σε αυτό, ξεχνώντας όλα τα υπόλοιπα. Για τον Ολυμπιακό, όμως, τέτοιος κίνδυνος δεν υπάρχει.

Η απουσία από το Champions League τη φετινή σεζόν ήταν πλήγμα για τους Πειραιώτες. Οικονομικό κυρίως. Το είχε κάνει ξεκάθαρο, άλλωστε, ο ίδιος ο πρόεδρός τους όταν είχε μιλήσει στην ομάδα μετά τον αποκλεισμό στα προκριματικά. Ενόψει της νέας σεζόν, επομένως, για τους ερυθρόλευκους είναι βασικός στόχος το να επιστρέψουν στους ομίλους της κορυφαίας διοργάνωσης. Και για να συμβεί αυτό, προφανώς, θα πρέπει να παρουσιαστούν βελτιωμένοι. Πιο δυνατοί. Πιο έτοιμοι ως ομάδα.

Μισό αιώνα πρωταθλητής

Έγινε η απονομή του πρωταθλήματος στον Ολυμπιακό

Αυτό σημαίνει ότι κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού η διοίκηση θα πρέπει να κάνει ό,τι χρειάζεται ώστε να παραδώσει στον Πέδρο Μαρτίνς ένα πιο δυνατό ρόστερ. Ένα ρόστερ που θα μπορεί να παίξει στους ομίλους του Champions League και φυσικά να κατακτήσει ξανά το πρωτάθλημα στην Ελλάδα. Για 4η συνεχόμενη φορά και για 48η στην ιστορία του συλλόγου. Γιατί αυτό είναι που αποτελεί τον μεγάλο στόχο του Μαρινάκη σε ό,τι αφορά τον Ολυμπιακό. Το να πάρει ακόμη τρία πρωταθλήματα σερί, να φτάσει στα έξι.

Ο λόγος είναι ότι ο σύλλογος πλησιάζει προς τον ένα αιώνα ζωής. Ο Ολυμπιακός ιδρύθηκε το 1925 και το 2025 θα γιορτάσει έναν αιώνα. Υπάρχει καλύτερος τρόπος για να το γιορτάσει από το να είναι πρωταθλητής; Υπάρχει. Και είναι ο εξής: Να γιορτάσει εκείνη τη χρονιά το 50ο πρωτάθλημα της ιστορίας του. Να είναι πρωταθλητής στη… μισή ζωή του δηλαδή. Οι Πειραιώτες, με τα τρία συνεχόμενα που έχουν κατακτήσει μετά το… διάλειμμα της διετίας (2018-2019), είναι στα 47 και απέχουν τρία χρόνια από τα 100ά γενέθλιά τους.

Ο μεγάλος στόχος του Μαρινάκη, επομένως, είναι το 2025, στα 100 χρόνια από την ίδρυσή του, ο Ολυμπιακός να πανηγυρίζει την κατάκτηση του 50ου πρωταθλήματος. Σφραγίζοντας έτσι με εντυπωσιακό τρόπο την κυριαρχία του στο ελληνικό ποδόσφαιρο.