Μπορεί στις 7 Μαΐου να είχε ανακοινωθεί ότι η πρόταση του Αμερικανού Τοντ Μπόλι ήταν αυτή που επιλέχθηκε για την πώληση της Τσέλσι, το θέμα όμως παρέμενε ανοιχτό αφού διάφορα γραφειοκρατικά ζητήματα έβαζαν εμπόδια, μέχρι που ήρθε τώρα η ανακοίνωση της Premier League για την έγκριση της πώλησης των Λονδρέζων.

Οι οπαδοί της Τσέλσι ναι μεν ήταν υπέρ του Ρόμαν Αμπράμοβιτς αλλά καταλάβαιναν κι αυτοί ότι η δική του εποχή έλαβε τέλος, οπότε ανυπομονούσαν για να λήξει το θέμα της πώλησης του κλαμπ. Κάτι που ουσιαστικά έγινε τώρα, αφού η Λίγκα ενέκρινε την όλη διαδικασία.

Αυτό σημαίνει ότι ο Μπόλι, ο οποίος έχει και τις μετοχές των Los Angeles Dodgers, είναι πλέον ο νέος ιδιοκτήτης της Τσέλσι, αν και για το τυπικό θα πρέπει να περιμένει την έγκριση και της βρετανικής κυβέρνησης. Κάτι που είναι καθαρά τυπικό όμως -και θα γίνει τις προσεχείς ημέρες- από τη στιγμή που υπάρχει το πράσινο φως από την Premier League, στην ανακοίνωση της οποίας αναφέρεται μεταξύ άλλων ότι «η εξαγορά παραμένει ανοικτή υπό την προϋπόθεση ότι η κυβέρνηση θα εκδώσει την απαιτούμενη άδεια πώλησης και θα υπάρξει ικανοποιητική ολοκλήρωση των τελικών σταδίων της συναλλαγής».