Ο Παναθηναϊκός ήταν αυτός που πάρει τη νίκη στους πρώτους δύο τελικούς των πλέι οφ στο μπάσκετ γυναικών, ισοφαρίζοντας σε 2-2 τις νίκες αφού είχε χάσει τα δύο παιχνίδια της κανονικής περιόδου, αλλά ο Ολυμπιακός απάντησε με εντυπωσιακό τρόπο όπως δείχνει το 87-54 με το οποίο πήρε τον 3ο τελικό και έκανε το 3-2 στις νίκες, με αποτέλεσμα να χρειάζεται ακόμη μία για το πρωτάθλημα.

Οι ερυθρόλευκες ήταν από την αρχή πολύ καλύτερες και αυτό το δείχνει και το σκορ, αφού ήταν 22-6 στο τέλος της πρώτης περιόδου. Ο Ολυμπιακός, δηλαδή, είχε πάρει από την αρχή προβάδισμα νίκης και στη συνέχεια φρόντισε να το διευρύνει, αφού στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου ήταν μπροστά με +22 (43-21).

Ο Παναθηναϊκός ήθελε να αντιδράσει αλλά ήταν φανερό ότι δεν μπορούσε, με συνέπεια να μην καταφέρνει να ρίξει και τη διαφορά, η οποία παρέμενε σε υψηλά επίπεδα. Μέχρι που ξέφυγε, τελικά, εντελώς η κατάσταση στην τελευταία περίοδο, όπου ο Ολυμπιακός έκανε ό,τι ήθελε και επικράτησε με 87-54, κάνοντας με εμφατικό τρόπο το 3-2 στις νίκες.

Τα δεκάλεπτα: 22-6, 43-21, 58-39, 87-54