Ο Ολυμπιακός δεν έχει απολύτως κανένα βαθμολογικό κίνητρο αφού έχει κατακτήσει το πρωτάθλημα, έχει όμως το γόητρο και αυτό ήταν αρκετό, όπως αποδείχθηκε, για να νικήσει στο «Κλεάνθης Βικελίδης» με 1-0 τον Άρη. Αποτέλεσμα που έγινε δεκτό με χαμόγελα από την ΑΕΚ αφού είναι πλέον ισόβαθμη με τους Θεσσαλονικείς στην 4η θέση, στο -2 από τον 3ο Παναθηναϊκό, διατηρώντας αμείωτες τις ελπίδες της για έξοδο στην Ευρώπη.

Οι γηπεδούχοι ήθελαν τη νίκη για να κάνουν αποφασιστικό βήμα για την έξοδο στην Ευρώπη, οι φιλοξενούμενοι δεν είχαν απολύτως κανένα άγχος αφού έχουν κατακτήσει και μαθηματικά το πρωτάθλημα. Υπήρχαν, επομένως, οι προϋποθέσεις για να γίνει ένα καλό παιχνίδι και έτσι φαινόταν ότι θα συμβεί, αφού ο ρυθμός ήταν εξαιρετικός στο πρώτο 20λεπτο, με τη μπάλα να πάει συνεχώς πάνω-κάτω.

Το κακό ήταν ότι αυτό δεν συνοδευόταν και από ευκαιρίες, παρά τις προσπάθειες των δύο ομάδων, με συνέπεια σταδιακά, μετά το 30′, ο ρυθμός του παιχνιδιού να πέσει και το πρώτο ημίχρονο να βγει όχι απλά χωρίς γκολ αλλά χωρίς έστω μία μεγάλη φάση.

Καθάρισε ο Τικίνιο

Προσπάθησε να τη φτιάξει αυτή ο Άρης στο ξεκίνημα του β’ μέρους, αφού μπήκε με διάθεση να πιέσει, αλλά τελικά ήταν ο Ολυμπιακός αυτός που σκόραρε… Στο 55′ ο Κούντε εκτέλεσε φάουλ, ο Παπαδόπουλος πήρε την κεφαλιά, ο Κουέστα απέκρουσε και στην επαναφορά ο Τικίνιο έκανε το 0-1.

Ένα γκολ που έκοψε τα πόδια των κίτρινων, οι οποίοι στη συνέχεια όσο κι αν ήθελαν, δεν έδειχναν ικανοί να ανατρέψουν την κατάσταση. Αντιθέτως, οι ερυθρόλευκοι ήλεγχαν την κατάσταση και με τον Κούντε να βγάζει με ωραίες μπαλιές την ομάδα μπροστά υπήρχαν οι προϋποθέσεις για δεύτερο γκολ, το οποίο όμως δεν ερχόταν.

Γεγονός που δεν στοίχισε, πάντως, στους πρωταθλητές, αφού κράτησαν το 0-1 και πήραν νίκη γοήτρου, με τον Άρη να μένει στους 53 βαθμούς και να έχει πλέον συγκάτοικο στην 4η θέση την ΑΕΚ.

Άρης: Κουέστα, Εμπακατά, Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Σούντγκρεν, Ντουκουρέ, Ματίγια, Ιτούρμπε, Γκαρσία, Μαντσίνι (76′ Μάνος), Πάλμα (56′ Εντιαγέ).

Ολυμπιακός: Τζολάκης, Ανδρούτσος, Παπαδόπουλος, Μπαγκαλιάνης, Κίτσος, Κανέ, Κούντε, Φαντιγκά (68′ Βαλμπουενά), Βρουσάι, Καρβάλιο (82′ Σουρλής), Τικίνιο (76′ Ελ Αραμπί).