Μια ακόμη μεγάλη επιτυχία πανηγύρισε ο Στέφανος Τσιτσιπάς. Ο Έλληνας πρωταθλητής πήρε απόψε (6/5) την πρόκριση στην ημιτελική φάση του Madrid Open καθώς επικράτησε με 2-1 σετ (3-6, 6-2, 4-6) του Αντρέι Ρούμπλεφ. Τη συμμετοχή του στον ημιτελικό θα διεκδικήσει κόντρα στον Αλεξάντερ Ζβέρεφ, ο οποίος ξεπέρασε με 2-0 σετ τον Καναδό Φέλιξ Οζέρ-Αλιασίμ στον μεταξύ τους προημιτελικό.

Ο Έλληνας πρωταθλητής πήρε την 3η νίκη του στην τρέχουσα διοργάνωση που διεξάγεται στην ισπανική πρωτεύουσα δείχνοντας πολύ καλά στοιχεία και τη νοητική του δύναμη. Στο πρώτο σετ ο Στέφανος Τσιτσιπάς ήταν απλά… άπαιχτος καθώς έκανε το 1-0 (6-3) μέσα σε 37 λεπτά. Ό,τι και να δοκίμαζε στο court του έβγαινε με τον Αντρέι Ρούμπλεφ να μην έχει αποτελεσματικές απαντήσεις ούτε στην άμυνα, αλλά ούτε και στην επίθεση.

Ωστόσο, ο Ρώσος τενίστας «ξύπνησε» στο δεύτερο σετ. Έκανε διορθώσεις και προσαρμογές, πήρε καλύτερες αποφάσεις ιδίως στα τελειώματα των φάσεών του και έβγαλε εκτός ρυθμού τον «Στεφ». Έτσι, έφτασε πολύ άνετα στην ισοφάριση σε 1-1 (6-2).

Η απάντηση του Τσιτσιπά, πάντως, δεν άργησε. Στο 3ο σετ οι δύο τενίστες πήγαιναν game-game και υπερασπίζονταν το σερβίς τους μέχρι το 9ο παιχνίδι. Τότε, ο Στέφανος Τσιτσιπάς έκανε το «break» και πήρε το πάνω χέρι στην αναμέτρηση, βγάζοντας το τεράστιο ταλέντο του στον αγωνιστικό χώρο και δείχνοντας το πλούσιο ρεπερτόριο χτυπημάτων του, αλλά και την αποφασιστικότητά του. Γνωρίζοντας πως η πρόκριση ήταν πλέον στο χέρι του, ο Τσιτσιπάς «καθάρισε» τον Ρούμπλεφ και «κλείδωσε» την παρουσία του σ’ ακόμη ένα 1000άρι τουρνουά. Αν ο Τσιτσιπάς φτάσει στον τελικό θα αναμετρηθεί με το νικητή του ζευγαριού Νόβακ Τζόκοβιτς-Κάρλος Αλκαράθ, μιας και ο εντυπωσιακός Ισπανός ανερχόμενος αστέρας απέκλεισε νωρίτερα τον… δάσκαλό του Ράφα Νάδαλ.