Πένθος στη Σερβία, αλλά και στην Κροατία, για την είδηση του θανάτου του Ζόραν Σρετένοβιτς στα 57 του χρόνια, έχοντας γράψει τη δική του ιστορία στο μπάσκετ της πρώην ενωμένης Γιουγκοσλαβίας, τόσο σε συλλογικό όσο και σε εθνικό επίπεδο, έχοντας στεφθεί πρωταθλητής Ευρώπης πέντε φορές.

Ο Σρετένοβιτς είχε μια αξιοσημείωτη καριέρα καθώς αγωνίστηκε για μερικούς από τους μεγαλύτερους συλλόγους της Σερβίας, όπως ο Ερυθρός Αστέρας και η Παρτιζάν Βελιγραδίου, αλλά τα καλύτερά του χρόνια τα είχε περάσει στη Γιουγκοπλάστικα Σπλιτ, με την οποία είχε κατακτήσει τρεις συνεχόμενες χρονιές (1989-91) το κύπελλο Πρωταθλητριών.

Σε εθνικό επίπεδο είχε κατακτήσει το χρυσό μετάλλιο με την εθνική Γιουγκοσλαβίας και μετέπειτα Σερβίας το 1991 και το 1995, ενώ μετά το τέλος της καριέρας του είχε ασχοληθεί και με την προπονητική, χωρίς όμως να έχει ανάλογες επιτυχίες. Όπως ανακοίνωσε η ομοσπονδία της Σερβίας, ο Σρετένοβιτς άφησε την τελευταία του πνοή στο Βελιγράδι, σε ηλικία 57 ετών, έχοντας υποστεί ανακοπή καρδιάς.