Ο Ιβάν Λούκα Βαβασόρι, 29χρονος Ιταλός τερματοφύλακας που έχει γεννηθεί στη Ρωσία, αποφάσισε να βάλει τέλος στην καριέρα του και να καταταχθεί στον ουκρανικό στρατό για να πολεμήσει τους Ρώσους αλλά τα πράγματα δεν πήγαν και τόσο καλά, αφού τραυματίστηκε στη Μαριούπολη και νοσηλεύεται σε νοσοκομείο, όπως επιβεβαίωσε ο πατέρας του μέσω των social media.

«Το να πεθάνεις είκοσι χρόνια νωρίτερα ή είκοσι χρόνια αργότερα δεν έχει σημασία. Αυτό που έχει σημασία είναι να πεθάνεις καλά. Μόνο τότε αρχίζει η ζωή», ανέφερε στο μήνυμά του ο Βαβασόρι στις 23 Μαρτίου, όταν ανακοίνωνε την απόφασή του να αφήσει το ποδόσφαιρο και να πάρει τα όπλα για να στηρίξει τους Ουκρανούς κόντρα στη Ρωσία, τη χώρα στην οποία γεννήθηκε.

Ήταν μια απόφαση που είχε προκαλέσει αίσθηση στην Ιταλία, όπου το τελευταίο 24ωρο η ανησυχία ήταν πολύ μεγάλη, αφού υπήρχαν φήμες ότι τελικά έπεσε νεκρός σε μάχη στη Μαριούπολη. Φήμες που δεν επιβεβαιώθηκαν, χωρίς όμως αυτό να σημαίνει πως όλα είναι καλά, αφού ο πατέρας του, Πιέτρο, ενημέρωσε πως νοσηλεύεται έχοντας τραυματιστεί κατά τη διάρκεια βομβαρδισμού στην ουκρανική πόλη.

««Λυπούμαστε που σας ενημερώνουμε πως το βράδυ της Δευτέρας, κατά τη διάρκεια περισυλλογής τραυματιών από επίθεση στην Μαριούπολη, δύο κονβόι καταστράφηκαν από τον ρωσικό στρατό. Σε ένα από αυτά ήταν ίσως ο Ιβάν, μαζί με την τέταρτη ταξιαρχία. Προσπαθούμε να διαπιστώσουμε αν υπήρχαν επιζήσαντες. Θα σας ενημερώσουμε μέσα από σελίδες στο Instagram και στο Facebook που ο Ιβάν μάς έχει αφήσει να διαχειριζόμαστε», ανέφερε, με τον ίδιο τον Ιβάν να… εμφανίζεται με το ακόλουθο μήνυμα: «Γεια σε όλους, ευχαριστώ για όλα τα μηνύματα υποστήριξης που μου στείλατε. Είμαι ζωντανός, έχω μόνο υψηλό πυρετό και αρκετά τραύματα σε διάφορα μέρη του σώματος. Ευτυχώς δεν έσπασε κάτι. Σας ευχαριστώ ξανά όλους για την υποστήριξή σας».