Ο Στέφανος Τσιτσιπάς κατέκτησε τον τίτλο στο Μόντε Κάρλο πέρυσι και απέδειξε ότι είναι αποφασισμένος να τα καταφέρει και φέτος, παίρνοντας την πρόκριση για τον τελικό μετά τη νίκη του επί του Αλεξάντερ Ζβέρεφ, Νο3 στον κόσμο, με 2-0 σετ στον ημιτελικό. Μια εκπληκτική εμφάνιση από τον Έλληνα τενίστα, ο οποίος στον τελικό της Κυριακής (17/4, 15:30) θα αντιμετωπίσει τον Ισπανό Αλεχάντρο Νταβίντοβιτς Φοκίνα.

Ο Τσιτσιπάς αισθάνεται άνετα στο Μόντε Κάρλο και το απέδειξε και στον ημιτελικό, στον οποίο μπήκε όπως έπρεπε και έκανε από νωρίς μπρέικ, με αποτέλεσμα να ξεφύγει με 2-0. Ο Γερμανός, όμως, απάντησε άμεσα με το ίδιο νόμισμα, μείωσε σε 2-1 και τελικά ισοφάρισε σε 2-2. Ως εκεί όμως… Ο Στέφανος ήταν σε πολύ καλή μέρα και με νέο μπρέικ κατάφερε να προηγηθεί με 5-2, για να πάρει τελικά το πρώτο σετ με 6-4.

Το μόνο που είχε να κάνει ο Έλληνας ήταν να παραμείνει ψύχραιμος και συγκεντρωμένος και στο δεύτερο σετ και το έκανε, αφού διατηρούσε το σερβίς του και την κατάλληλη στιγμή έκανε μπρέικ και ξέφυγε με 4-2. Αμέσως μετά, κρατώντας το σερβίς, έφτασε στο 5-2 και η πρόκριση στον τελικό δεν γινόταν να χαθεί και δεν χάθηκε: Νέο μπρέικ, 6-2 και με σκορ 2-0 ο Τσιτσιπάς πήρε το εισιτήριο για τον τελικό, με στόχο την κατάκτηση του τροπαίου για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στο Μόντε Κάρλο.