Η ώρα για τη ρεβάνς του ΠΑΟΚ με τη Μαρσέιγ στον προημιτελικό του Europa Conference League πλησιάζει και ένα από τα θέματα συζήτησης δεν μπορεί παρά να είναι οι οπαδοί και η ατμόσφαιρα που θα υπάρχει, με τον Ραζβάν Λουτσέσκου να δέχεται ερώτηση από Γάλλο δημοσιογράφο για τη δήλωση που είχε κάνει μετά το πρώτο παιχνίδι στο Βελοντρόμ.

Ο προπονητής των Θεσσαλονικέων είχε πει πως καλό θα ήταν οι οπαδοί των Μασσαλών να μην βρίσκονταν στις εξέδρες της Τούμπας στο δεύτερο παιχνίδι και αυτό δεν άρεσε στους Γάλλους δημοσιογράφους, όπως φάνηκε και από τη σχετική ερώτηση που έγινε στον Λουτσέσκου στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου.

«Μου λέτε ότι είναι σοκαριστικά αυτά που είπα και όχι αυτά που έκαναν δύο μέρες οι οπαδοί της Μαρσέιγ; Δεν πήγαμε για πάρτι, αλλά για κάτι ωραίο. Αυτό που έγινε ήταν δικό μου λάθος; Δεν το πιστεύω. Είπα ότι θα είναι μια καυτή ατμόσφαιρα για τη Μαρσέιγ και αναφέρθηκα στον κόσμο για να αποφύγουμε δυσάρεστες καταστάσεις. Πρώτα θα πρέπει να γίνει κριτική για την συμπεριφορά του κόσμου της Μαρσέιγ, αλλά αντί να επιτεθούν στους οπαδούς της Μαρσέιγ ο Τύπος της Γαλλίας επιτέθηκε σε μένα», είπε αρχικά ο Ρουμάνος τεχνικός και πρόσθεσε.

«Θα δείξουμε αύριο σε όλο τον κόσμο τι σημαίνει συμπαράσταση και ώθηση χωρίς ακρότητες και προβοκάτσιες. Θέλω από τον κόσμο του ΠΑΟΚ να μας σπρώξουν προς τη νίκη και πρέπει να ξέρετε ότι ακόμα και οι μεγάλοι παίκτες όταν αντιμετωπίζουν έδρες όπως η κατάμεστη Τούμπα είναι πάντα δύσκολο για εκείνους».

Βαθμολογία UEFA: Ο ΠΑΟΚ κρατάει την Ελλάδα μόνη στην 15η θέση

«Να παίξουμε όπως στο δεύτερο ημίχρονο στο Βελοντρόμ»

Από εκεί και πέρα, σχετικά με το αγωνιστικό κομμάτι και με το πώς προσεγγίζει τόσο ο ίδιος όσο και η ομάδα συνολικά τη ρεβάνε της Πέμπτης (14/4), ο Λουτσέσκου θυμήθηκε τον πρώτο αγώνα.

«Όλοι ξέρουμε ότι υπάρχει ενθουσιασμός, θέληση και όνειρα. Δεν υπάρχουν πολλά που πρέπει να προετοιμάσω ή να πω, το μόνο που μπορώ να πω μετά το πρώτο ματς είναι ότι πρέπει να έχουμε εμπιστοσύνη στον εαυτό μας. Πρέπει να παίξουμε όπως ακριβώς παίξαμε στο δεύτερο ημίχρονο, αυτή είναι η σωστή νοοτροπία. Απέναντι μας θα έχουμε μια ομάδα με πολύ σπουδαία ποιότητα στο ρόστερ της.

Πρέπει να ξεκινήσουμε με πίεση μπροστά, να μη δώσουμε χώρο στους αντιπάλους μας. Στο πρώτο ματς η Μαρσέιγ μας έβαλε στο τελευταίο κομμάτι του γηπέδου, έγιναν δύο λάθη δικά μας και ήρθαν τα γκολ. Αυτό άλλαξε στο δεύτερο μέρος γιατί είχαμε καλύτερη νοοτροπία και εμπιστοσύνη στο δεύτερο μέρος. Η Μαρσέιγ είναι το φαβορί, κέρδισε το πρώτο παιχνίδι με 2-1, είναι δεύτερη στη Γαλλία πίσω από την Παρί Σεν Ζερμέν, που έχει τους πέντε καλύτερους παίκτες στον κόσμο».