Με τις αντιδράσεις τους να έχουν γίνει συνηθισμένες από ένα σημείο κι έπειτα, οι ακτιβιστές έπρεπε να βρουν νέους τρόπους για να προκαλούν το ενδιαφέρον του Τύπου παγκοσμίως και τον βρήκαν: Δένονται στα δοκάρια ποδοσφαιρικών γηπέδων. Το είδαμε πριν λίγες εβδομάδες στην Αγγλία σε αγώνα της Έβερτον, το είδαμε τώρα και στη Γερμανία στον αγώνα της Άιντραχτ Φρανκφούρτης με τη Φράιμπουργκ.

Ήταν 18 Μαρτίου όταν στο Γκούντισον Παρκ, κατά τη διάρκεια του Έβερτον – Νιούκαστλ, οι οπαδοί, οι παίκτες και οι δημοσιογράφοι έμειναν άφωνοι βλέποντας έναν νεαρό να… δένεται στο δοκάρι της εστίας. Ο Λούις ΜακΚένι ήθελε με αυτό τον τρόπο να διαφημίσει την ακτιβιστική δράση του και όπως φαίνεται δημιουργεί μόδα, αφού το ίδιο έγινε τώρα στη Φρανκφούρτη.

Εκεί, δύο άντρες δέθηκαν στα δοκάρια της μιας εστίας, διαδηλώνοντας με αυτόν τον τρόπο κατά της κλιματικής αλλαγής και της περιβαλλοντικής καταστροφής, ως μέλη της ένωσης «Letzte Generation», δηλαδή «η τελευταία γενιά». Το ματς, φυσικά, διακόπηκε μέχρι να απομακρυνθούν οι δύο ακτιβιστές από τον αγωνιστικό χώρο.