Την απόφασή να βάλει τέλος στην καριέρα του στο τέλος της τρέχουσας σεζόν, στην ηλικία των 35 ετών, έβαλε ο Γκονσάλο Ιγουαΐν, ο οποίος με τις φανέλες των Ρίβερ Πλέιτ, Ρεάλ Μαδρίτης, Νάπολι, Γιουβέντους, Τσέλσι, Μίλαν και Ίντερ Μαϊάμι έβαλε εκατοντάδες γκολ, αλλά από το 2014 τον κυνηγούν οι… κατάρες των Αργεντίνων λόγω της ευκαιρίας που έχασε στον τελικό του Μουντιάλ με τη Γερμανία.

Υπήρξε ένας από τους καλύτερους σκόρερ που είδαν τα ευρωπαϊκά γήπεδα τα τελευταία 15 χρόνια. Ο Ιγουαΐν άφησε σε μικρή ηλικία τη Ρίβερ Πλέιτ για να έρθει στην Ευρώπη και στη Ρεάλ Μαδρίτης, από την οποία πήρε μεταγραφή στη Νάπολι το 2013. Τρία χρόνια μετά, οι Ναπολιτάνοι που τον λάτρεψαν, τον μίσησαν επειδή υπέγραψε στη Γιουβέντους.

Ακολούθησαν οι δανεισμοί σε Τσέλσι και Μίλαν και στη συνέχεια η επιστροφή στους Τορινέζους, από τους οποίους έφυγε το καλοκαίρι του 2020 για να πάει στις ΗΠΑ και συγκεκριμένα στην Ίντερ Μαϊάμι. Και καθώς τα έκανε όλα αυτά, ο Αργεντίνος επιθετικός κατακτούσε τίτλος και έβαζε περισσότερα από 350 γκολ, έχοντας και το ρεκόρ σε ό,τι αφορά τα περισσότερα σε μια σεζόν στην ιταλική Serie A (36, με τη Νάπολι το 2015-16).

Όλα αυτά, όμως, επισκιάστηκαν από τη μεγάλη ευκαιρία που είχε χάσει στον τελικό του Μουντιάλ 2014, με συνέπεια να ακούσει πάρα πολλά από τους συμπατριώτες του, οι οποίοι τον θεώρησαν υπεύθυνο για την ήττα και την απώλεια του τροπαίου. Όλα αυτά, όμως, μικρή σημασία έχουν πλέον, αφού ο Ιγουαΐν αποφάσισε στα 35 του χρόνια να βάλει τέλος στην καριέρα του, όπως αποκάλυψε ο πατέρας του.