Η καταιγίδα Γιούνις που σαρώνει τη βορειοδυτική Ευρώπη, έφερε σε κατάσταση «πορτοκαλί» συναγερμού την Ολλανδία, οδηγώντας την Eredivisie στην αναβολή της 23ης αγωνιστικής, για λόγους ασφαλείας.

Ήδη από το μεσημέρι της Παρασκευής (18/02) ο τυφώνας προκάλεσε πολύ σοβαρή ζημιά στο στέγαστρο του γηπέδου της Ντεν Χάαχ. Όπως φαίνεται σε βίντεο που τραβήχτηκε απέναντι από το «Cars Jeans Stadion», κομμάτια της οροφής έχουν ξεκολλήσει.

Ως εκ τούτου και με τα ακραία καιρικά φαινόμενα να μην προβλέπεται να κοπάσουν άμεσα, οι αρχές εκτίμησαν πως θα έθεταν σε κίνδυνο την ασφάλεια θεατών και ποδοσφαιριστών σε περίπτωση που προχωρούσαν με τη διεξαγωγή των αγώνων του ολλανδικού πρωταθλήματος ποδοσφαίρου. Άλλωστε, από το βράδυ της Παρασκευής (18/2) μάλιστα, η ένταση των ανέμων αναμενόταν να ενταθεί, με αποτέλεσμα να απαγορευτεί κάθε αθλητική δραστηριότητα, αρχίζοντας από το ματς της Φορτούνα Σιτάρντ των Δημήτρη Σιόβα και Ανδρέα Σάμαρη κόντρα στη Σπάρτα Ρότερνταμ του Γιώργου Μασούρα που ήταν προγραμματισμένη για το βράδυ της Παρασκευής (18/2), αλλά αναβλήθηκε.

Να σημειώσουμε πως η ολλανδική κυβέρνηση έχει ζητήσει απ’ τους πολίτες να αποφεύγουν κάθε είδους μετακίνηση, προκειμένου να μην διακινδυνεύσουν τη ζωή τους από τους θυελλώδεις ανέμους που έχουν προκαλέσει τεράστια προβλήματα σε όλη τη χώρα.

Προβλήματα και σε άλλες χώρες

Ωστόσο, η καταιγίδα Γιούνις δεν προκάλεσε προβλήματα μόνο στο ολλανδικό πρωτάθλημα. Στο Βέλγιο, αναβλήθηκε το ματς Γάνδη-Σερένγκ για τη First Division A, ενώ στην Αγγλία αναβλήθηκε το ματς της Μπόρνμουθ με τη Νότιγχαμ Φόρεστ καθώς το γήπεδο «Vitality» υπέστη ζημιές από την κακοκαιρία. Παραμένοντας, πάντως, στην Αγγλία εντύπωση προκάλεσε το πως επηρεάστηκε από τα καιρικά φαινόμενα το γήπεδο της Τότεναμ όπου «δονούταν» αναλόγως με την ταχύτητα του αέρα.