Έχοντας κολλήσει στην προτελευταία θέση, ο Ατρόμητος είναι υποχρεωμένος να κυνηγάει βαθμούς σε κάθε αγώνα και στον εντός έδρας με τον ΟΦΗ πίστεψε ότι θα πανηγύριζε τη νίκη, αφού το σκορ στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου ήταν 2-0. Στο β’ μέρος, όμως, η εικόνα του παιχνιδιού άλλαξε εντελώς αφού οι Περιστεριώτες δεν ήταν καθόλου καλοί και οι Κρητικοί το εκμεταλλεύτηκαν για να ισοφαρίσουν και να πάρουν τον βαθμό, αν και ολοκλήρωσαν το παιχνίδι με 9 παίκτες λόγω αποβολής και τραυματισμού.

Μετά τα αναγνωριστικά πρώτα λεπτά της αναμέτρησης, οι γηπεδούχοι ανέβασαν στροφές και είχαν την πρώτη τους ευκαιρία, η οποία ήταν και πολύ καλή: Κάθετη του Αλιμπέκ για τον Κουλούρη που βγήκε τετ α τετ αλλά ο Επασί απέκρουσε και κράτησε το 0-0. Όχι για πολύ όμως…

Στο 15′, έπειτα από φάση διαρκείας, η μπάλα κατέληξε στον Μουνίθ, ο οποίος με ωραία ενέργεια απέφυγε τον Γιαννούλη και με πλασέ βρήκε δίχτυα ανοίγοντας το σκορ (1-0). Ένα προβάδισμα που άξιζαν οι Περιστεριώτες, υπό την έννοια πως έδειχναν μεγαλύτερη διάθεση να επιτεθούν.

Όσο για τους φιλοξενούμενους, έκαναν αναγκαστική αλλαγή στο 23′ (Στάικος αντί Ντε Γκουζμάν) και γενικά είχαν αρκετά προβλήματα στο παιχνίδι τους. Τόσα, ώστε στο 35′ να δουν το παιχνίδι να στραβώνει κι άλλο, αφού η ασυνεννοησία των Βούρου και Πασαλίδη είχε ως αποτέλεσμα ο Αλιμπέκ να πάρει τη μπάλα, να μπει στην περιοχή, να πλασάρει και να γράψει το 2-0.

Φάση από τον αγώνα Ατρόμητος - ΟΦΗ

Άλλαξαν όλα στο β’ μέρος

Αυτό ήταν το σκορ με το οποίο πήγαν στα αποδυτήρια οι δύο ομάδες, αλλά όταν επέστρεψαν από αυτά η κατάσταση άλλαξε. Γεγονός στο οποίο… βοήθησε και ο Γιαννιώτης, ο οποίος στο 59′ δεν έκανε καλή έξοδο και έχασε τη μπάλα μέσα από τα χέρια του, για να το εκμεταλλευτεί ο Λάμπρου και να τη στείλει στα δίχτυα μειώνοντας σε 2-1.

Ο ΟΦΗ ήταν και πάλι στη διεκδίκηση θετικού αποτελέσματος και στο 67′ το χέρι του Έρλινγκμαρκ μετά την εκτέλεση φάουλ οδήγησε τον διαιτητή στο σημείο του πέναλτι, από όπου στο 69′ ο Φελίπε εκτέλεσε και ισοφάρισε (2-2).

Το μομέντουμ, πλέον, ήταν υπέρ των Κρητικών, αφού είχαν την ψυχολογία με το μέρος τους, αλλά στο 78′ τα δεδομένα άλλαξαν ξανά, αφού οι φιλοξενούμενοι έμειναν με 10 παίκτες λόγω της αποβολής του Στάικου με δεύτερη κίτρινη κάρτα. Και στο 86′ τα πράγματα έγιναν ακόμη πιο δύσκολα για την ομάδα του Νίκου Νιόπλια, αφού έμεινε με 9 παίκτες λόγω του τραυματισμού του Τοράλ και ενώ είχαν ολοκληρωθεί οι αλλαγές.

Ήταν μια εξέλιξη που έδινε στον Ατρόμητο, ο οποίος δεν ήταν καθόλου καλός στο β’ μέρος, να πιέσει για το τρίτο γκολ που θα του έδινε τη νίκη και πίστεψε ότι τα κατάφερε στο 92′, όταν ο Κουλούρης έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα, αλλά το γκολ σωστά ακυρώθηκε για επιθετικό φάουλ στον Μαρινάκη, με αποτέλεσμα το 2-2 να μην αλλάξει.

Ατρόμητος: Γιαννιώτης, Κιβρακίδης, Μαυρομμάτης, Χατζηισαΐας, Τζοβάρας (68′ Καστεγιάνο), Χαρίσης (68′ Ντένιτς), Έρλινγκμαρκ, Μουνίθ, Ροτάριου (83′ Ναμπί), Αλιμπέκ (63′ Κλωναρίδης), Κουλούρης.

ΟΦΗ: Επασί, Ουές (71′ Μαρινάκης), Πασαλίδης (46′ Ντουρμισάι), Βούρος, Γιαννούλης, Μπαλογιάννης, Τοράλ, Ντε Γκουζμάν (23′ Στάικος), Γκαγιέγκος, Λάμπρου (71′ Τσιλιανίδης), Φελίπε (82′ Σελίμοβιτς).