Ο εξ αναβολής αγώνας με τη Λαμία είχε μετατραπεί σε τελικό για τον Ατρόμητο, αφού οποιοδήποτε άλλο αποτέλεσμα πλην της νίκης θα έκανε ακόμη πιο δύσκολη την προσπάθειά του για να παραμείνει στην κατηγορία. Όταν, επομένως, οι φιλοξενούμενοι άνοιξαν το σκορ και πήγαν στα αποδυτήρια με το προβάδισμα, στο Περιστέρι το κλίμα ήταν πολύ βαρύ αλλά βελτιώθηκε -όπως και η ομάδα- αισθητά στην επανάληψη, όταν το 0-1 έγινε 3-1.

Το παιχνίδι άρχισε με τους γηπεδούχους να έχουν μεγάλη ευκαιρία για να προηγηθούν νωρίς και συγκεκριμένα στο 9′, όταν ο Κουλούρης έβγαλε τετ α τετ τον Ροτάριου, αλλά ο Ρουμάνος ήταν άστοχος στέλνοντας τη μπάλα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Στο 18′ ήταν η σειρά του Τζοβάρα να απειλήσει με την κεφαλιά που έφυγε άουτ μετά την εκτέλεση κόρνερ και γενικά η ομάδα του Περιστερίου έδειχνε και ήταν πιο επικίνδυνη. Οι φιλοξενούμενοι ήταν πιο ουσιαστικοί όμως και η απόδειξη ήρθε στο 25′, όταν ο Μαζουλουξής έκανε κεφαλιά, ο Γιαννιώτης κατάφερε να αποκρούσει και στην επαναφορά ο Ελευθεριάδης με σουτ έγραψε το 0-1.

Ο Ατρόμητος προσπάθησε να απαντήσει άμεσα αλλά ο Μαζουλουξής απομάκρυνε πάνω στη γραμμή τη μπάλα μετά το σουτ του Τζοβάρα, για να ολοκληρωθεί το πρώτο ημίχρονο με ακόμη μία φάση για τους γηπεδούχους με το σουτ του Ροτάριου που απέκρουσε ο Γκαραβέλης.

Φάση από τον αγώνα Ατρόμητος - Λαμία

Ανατροπή και 3άρα στο β’ μέρος

Τα πράγματα δεν πήγαιναν καλά, με λίγα λόγια, για τους Περιστεριώτες, αλλά στην επανάληψη βελτιώθηκαν πολύ. Αυτό φάνηκε από νωρίς, άλλωστε, αφού οι γηπεδούχοι πίεσαν και στο 56′ πήραν πέναλτι για το μαρκάρισμα του Τζανετόπουλου στον Ροτάριου έπειτα από αβίαστο λάθος στην άμυνα, με τον Κουλούρη να εκτελεί ένα λεπτό μετά και να ισοφαρίζει (1-1).

Η ομάδα του Κρις Κόλμαν είχε πλέον ψυχολογία, είχε πίστη, απείλησε με δύο σουτ του Ναμπί και τελικά στο 70′ έκανε την ανατροπή και με ωραίο γκολ του Κουλούρη, μετά τη συνεργασία του με τον Σπιριντόνοβιτς, πήρε το προβάδισμα (2-1).

Ο Ατρόμητος είχε φέρει, πια, το παιχνίδι εκεί που ήθελε και στο 88′ τα διαδοχικά λάθη των παικτών της Λαμίας είχαν ως αποτέλεσμα ο Άλμπεκ να μπει στην περιοχή και να τελειώσει σωστά τη φάση γράφοντας το 3-1 και κάνοντας ντεμπούτο με γκολ.

Ατρόμητος: Γιαννιώτης, Κιβρακίδης, Χατζηισαΐας, Μαυρομμάτης, Τζοβάρας, Χαρίσης, Έρλινγκμαρκ, Ροτάριου (75′ Κλωναρίδης), Ναμπί (65′ Άλμπεκ), Μπεντινέλι (46′ Σπιριντόνοβιτς), Κουλούρης (89′ Ντένιτς).

Λαμία: Γκαραβέλης, Προβυδάκης, Μαζουλουξής, Τζανετόπουλος, Σαραμαντάς, Τζανδάρης, Γκέντζογλου (46′ Μπανγκουρά), Καραμάνος, Νούνιες (72′ Τσούκαλος), Ελευθεριάδης (79′ Τάιρον), Βέλλιος (64′ Νινούα).