Στην τελετή έναρξης των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων στο Πεκίνο είναι στραμμένα τα βλέμματα με το θέαμα να είναι φαντασμαγορικό. Μετά το σόου των διοργανωτών, την είσοδό τους στο στάδιο έκαναν οι αποστολές των ομάδων/χωρών.

Η πρώτη που εισήλθε στον χώρο ήταν η ελληνική αποστολή, με τους αθλητές να κρατούν την ελληνική σημαία:

Δείτε εικόνες από την είσοδο των Ελλήνων αθλητών:

Εντυπωσιακά είναι τα βίντεο από το σόου των διοργανωτών:

Συμμετέχουν πέντε Έλληνες αθλητές

Η Ελλάδα μετέχει με πέντε αθλητές/τριες στους 24ους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες στο Πεκίνο (4-20 Φεβρουαρίου 2022) και συνολικά για 20η φορά στη διοργάνωση. Η χώρα μας συμμετείχε για πρώτη φορά στους Αγώνες του Γκάρμις-Παρτενκίρχεν το 1936 με έναν αθλητή και από τότε μετέχει ανελλιπώς σε όλες τις διοργανώσεις, εξαιρουμένης αυτής του 1960, όταν δεν μετείχαν Έλληνες και τη γαλανόλευκη στην παρέλαση έφερε υπάλληλος του προξενείου. Η μεγαλύτερη ομάδα που έστειλε η Ελλάδα σε Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες ήταν το 2002 στο Σολτ Λέικ Σίτι, όπου έλαβαν μέρος 10 αθλητές μας.

Οι αθλητές-τριες που θα εκπροσωπήσουν τη χώρα μας είναι οι Απόστολος Αγγέλης, Μαρία Ντάνου και Νεφέλη Τίτα, οι οποίοι θα αγωνιστούν στους Δρόμους Αντοχής και οι Ιωάννης Αντωνίου και Μαρία Ελένη Τσιόβολου στο Αλπικό Σκι.