Έχοντας αφήσει πίσω του την ίωση που τον κράτησε εκτός από το ματς με τους Τορόντο Ράπτορς, ο Γιάννης Αντετοκούνμπο επανεμφανίστηκε στο ματς των Μιλγουόκι Μπακς με τους Μπρούκλιν Νετς στο «Barclays Center». Κι αυτό που αναμενόταν ως το πιο σημαντικό παιχνίδι της ανατολικής περιφέρειας του NBA έγινε… περίπατος για τους πρωταθλητές που νίκησαν με 121-109. Ο Έλληνας σούπερ σταρ ολοκλήρωσε το ματς με 31 πόντους σε 27 λεπτά συμμετοχής. Είχε 11/17 σουτ (2/5 τρίποντα) και 7/10 βολές. Μάζεψε επτά ριμπάουντ, μοίρασε εννιά ασίστ.

Ο «Greek Freak» πρέπει να είχε κυκλωμένη την ημερομηνία στο ημερολόγιό του και την ιδιαίτερη αναμέτρηση με τον Κέβιν Ντουράντ και τους αστέρες των Νετς, ιδίως τον Τζέιμς Χάρντεν με τον οποίον ουκ ολίγες φορές έχει ανταλλάξει αιχμηρές κουβέντες στο παρελθόν. Άλλωστε, οι δύο ομάδες θεωρούνται τα φαβορί για να φτάσουν στους τελικούς του NBA από την Ανατολή. Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο μπήκε ορεξάτος στο ματς. Στην πρώτη περίοδο που έληξε με 29-21 υπέρ των «ελαφιών» πέτυχε δέκα πόντους. Όσους είχε κι ο Μπόμπι Πόρτις.

Έπειτα, από 11 λεπτά στο παρκέ, όμως, μετρούσε ήδη δύο φάουλ – όσα κι ο Κέβιν Ντουράντ – γεγονός που δεν επηρέασε ιδιαίτερα την ομάδα του, πάντως, αλλά ούτε και το ματς, αν και ο ίδιος έβαλε μόλις δύο πόντους στο δεύτερο 12λεπτο. Βλέπετε με 3:30 λεπτά να απομένουν για το ημίχρονο ο υπηρεσιακός προπονητής Ντάρβιν Χαμ (ο Μάικ Μπούντενχολζερ βρίσκεται στα πρωτόκολλα υγείας και ασφάλειας) έβαλε μέσα τους αναπληρωματικούς (Γκάλογουεϊ – Νουόρα – Χουντ – Θανάσης Αντετοκούνμπο – Μαμουκελασβίλι) με το σκορ στο 51-38. Μόνο τότε μείωσαν τη διαφορά οι Νετς. Οι Μπακς πήγαν στην ανάπαυλα με 60-49.

Με τους Νετς να μην μπορούν να σταματήσουν τους Μπακς μέσα στη ρακέτα και τον Ντουράντ να φορτώνεται με τέσσερα φάουλ, τα «ελάφια» έφτασαν να προηγούνται με 78-59 με οκτώ λεπτά να μένουν για την ολοκλήρωση της 3ης περιόδου. Τότε έγινε απόλυτα ξεκάθαρο πως δεν υπήρχε… επιστροφή στο ματς, καθώς ο Κρις Μίντλετον είχε βρει κι εκείνος τον εαυτό του.

Ο Γιάννης πάλι ξεδίπλωσε στο παρκέ όλο το ρεπερτόριο του δείχνοντας τις δεξιότητές του ως πλέιμεϊκερ με μια καταπληκτική πάσα στη γωνία για τον Μπόμπι Πόρτις για τρίποντο. Όλοι οι βασικοί των Μπακς ολοκλήρωσαν το ματς με διψήφιο αριθμό πόντων: ο Πόρτις είχε 25, ο Μίντλετον 20, ο Νουόρα 13 κι ο Μάθιους 12, με τον Χουντ να πετυχαίνει δέκα από τον πάγκο. Ο Θανάσης Αντετοκούνμπο έβαλε τέσσερις σε οκτώ λεπτά συμμετοχής και είχε δύο ριμπάουντ κι ένα μπλοκ. Από τους Νετς, ο Ντουράντ είχε 29 κι ο Χάρντεν 16.

Με τον χρόνο να κυλάει ο κόουτς Στιβ Νας των Νετς έβγαλε τους βασικούς του αποδεχόμενος την ήττα και οι Μπακς που έφτασαν σε ρεκόρ 26-15 άρχισαν να σκέφτονται και το δικό τους μέλλον. Επιστρέφουν στη δράση ξημερώματα Κυριακής (9/1) στην έδρα των Σάρλοτ Χόρνετς.