Χωρίς τον Γιάννη Αντετοκούνμπο, που έμεινε εκτός αγωνιστικής δράσης με ίωση, η οποία όπως υπογράμμισε η ομάδα δεν σχετίζεται με τον κορονοϊό, οι Μιλγουόκι Μπακς έχασαν με 117-111 εντός έδρας στο «Fiserv Forum» από τους Τορόντο Ράπτορς. Πλέον, οι πρωταθλητές του NBA έχουν ρεκόρ 25-15. Αυτή ήταν η δεύτερη συνεχόμενη ήττα τους.

Με τον «Greek Freak» να απουσιάζει και με το ιατρικό δελτίο να αυξάνεται ολοένα τα «ελάφια» αναγκάστηκαν να παίξουν χωρίς και τον προπονητή τους. Ο κόουτς Μάικ Μπούντενχολζερ μπήκε στα πρωτόκολλα υγείας και ασφάλειας που έχει θεσπίσει η λίγκα προκειμένου να περιορίσει τη μετάδοση του κορονοϊού. Αντίθετα, απ’ αυτά βγήκε ο Θανάσης Αντετοκούνμπο, αν και δεν αγωνίστηκε στο ματς με τους Τορόντο Ράπτορς.

Οι Μιλγουόκι Μπακς μπήκαν νωθρά στο ματς και προσπαθούσαν να προσαρμοστούν στην απουσία του σούπερ σταρ τους. Σταδιακά βρήκαν το ρυθμό τους και στο τέλος της πρώτης περιόδου είχαν προβάδισμα 42-35. Τα υψηλά ποσοστά ευστοχίας συνεχίστηκαν και για τις δύο ομάδες στη διάρκεια του δεύτερου 12λεπτου (77-68). Καμία ομάδα δεν έδειχνε διάθεση να παίξει άμυνα κι αυτό έμοιαζε να βολεύει περισσότερο τους γηπεδούχους που μπορεί να μην είχαν τον Αντετοκούνμπο, αλλά διαθέτουν ιδιαίτερα ποιοτικές λύσεις στην επίθεση όπως είναι Κρις Μίντλετον κι ο Τζρου Χόλιντεϊ. Ο πρώτος είχε 25 πόντους κι ο δεύτερος 15 μαζί με 12 ασίστ. Συνολικά, έξι παίκτες των Μιλγουόκι Μπακς είχαν διψήφιο αριθμό πόντων. Και πάλι, όμως, δεν έφτασε.

Ωστόσο, οι Τορόντο Ράπτορς είχαν διαφορετική άποψη και ξαναμπήκαν στη διεκδίκηση του ματς με τον Πασκάλ Σιάκαμ να τους καθοδηγεί. Έκλεισε το ματς με 33 πόντους, ενώ είχε άξιους συμπαραστάτες τους Ο.Τζι Ανουνόμπι (22 π.), Γκάρι Τρεντ Τζ. (22 π.) και Φρεντ Βαν Βλιτ (19 π.). Οι Τορόντο Ράπτορς μπήκαν μπροστά στο σκορ στην 3η περίοδο και έπειτα δεν κοίταξαν πίσω τους.

Οι Μιλγουόκι Μπακς, τώρα, θα παίξουν και πάλι τα ξημερώματα του Σαββάτου (8/1, 02:30) κόντρα στους Μπρούκλιν Νετς εκτός έδρας, με την ελπίδα ο Γιάννης Αντετοκούνμπο να επανέλθει στο παρκέ το συντομότερο δυνατό.