Την τέταρτη συνεχόμενη νίκη τους πανηγύρισαν οι πρωταθλητές του NBA, Μιλγουόκι Μπακς. Επιβλήθηκαν με 127-110 των Ορλάντο Μάτζικ στο «Amway Center». Στην πορεία τους προς την άνετη επικράτησή τους, ο Γιάννης Αντετοκούνμπο εντυπωσίασε για ακόμη μια φορά.

Στο δεύτερο παιχνίδι του αφότου βγήκε από τα πρωτόκολλα υγείας και ασφάλειας κατά της εξάπλωσης του κορονοϊού, ο «Greek Freak» ήταν εξαιρετικός, αφήνοντας πολλά highlights και κυρίως αυτό που παραθέτουμε όπου ουσιαστικά ισοπέδωσε τον αντίπαλο του στο δρόμο του προς το καλάθι. O Γιάννης Αντετοκούνμπο, δε, είχε… κέφια όπως φάνηκε και από την… πάλη του με τον Ρόμπιν Λόπεζ σέντερ των Ορλάντο Μάτζικ.

Σε 30 λεπτά συμμετοχής είχε 28 πόντους, έξι ριμπάουντ και ισάριθμες ασίστ. Άξιοι συμπαραστάτες του ο Κρις Μίντλετον με 21 πόντους, ο Μπόμπι Πόρτις με 19 πόντους κι Τζρου Χόλιντεϊ με 18 και δέκα ασίστ. Ο Θανάσης Αντετοκούνμπο έπαιξε για ένα λεπτό στο τέλος του ματς.

Γνωρίζοντας την τεράστια διαφορά ποιότητας που τους χωρίζει από τους Ορλάντο Μάτζικ, οι Μιλγουόκι Μπακς μπήκαν στο παρκέ αποφασισμένοι να «καθαρίσουν» το ματς από νωρίς προκειμένου να μην ξοδέψουν πολλή ενέργεια στη συγκεκριμένη εκτός έδρας αναμέτρηση καθώς οι δύο ομάδες θα αναμετρηθούν και πάλι σε μερικές μέρες. Το κατάφεραν πηγαίνοντας στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα του ημιχρόνου με σκορ 72-45. Ήδη ο κόουτς Μάικ Μπούντενχόλζερ είχε αρχίσει να δίνει χρόνο συμμετοχής σε παίκτες που δεν παίζουν πολύ.

Τα «ελάφια», όμως, χαλάρωσαν και έδωσαν το δικαίωμα στους Ορλάντο Μάτζικ να πιστέψουν πως θα μπορούσαν να ξαναμπούν στη διεκδίκηση του ματς όταν οι γηπεδούχοι «έτρεξαν» σερί 19-0 στη διάρκεια του δεύτερου μέρους και μείωσαν τη διαφορά στους δέκα πόντους. Οι Μιλγουόκι Μπακς «ξύπνησαν» αφού συνέβη αυτό και ανέκτησαν τον έλεγχο της αναμέτρησης στην τελευταία περίοδο «κλειδώνοντας» μια νίκη που στέλνει το ρεκόρ τους στο 23-13.

Οι Μιλγουόκι Μπακς επιστρέφουν στην αγωνιστική δράση τα ξημερώματα της Παρασκευής (31/12, 02:00) και πάλι εκτός έδρας κόντρα στους Ορλάντο Μάτζικ. Στις 2 Ιανουαρίου (01:30) υποδέχονται τους Πέλικανς της Νέας Ορλεάνης και κλείνουν ένα από τα πιο… άνετα σκέλη του προγράμματός τους με το ματς κόντρα στους Ντιτρόιτ Πίστονς (4/1, 03:00).