Θλίψη στο σερβικό, αλλά και στο ελληνικό, ποδόσφαιρο προκαλεί η είδηση του θανάτου του Μόμτσιλο Βούκοτιτς στην ηλικία των 72 ετών. Έχοντας γράψει τη δική του μεγάλη ιστορία στην Παρτιζάν Βελιγραδίου τόσο ως παίκτης όσο και ως προπονητής, ο Βούκοτιτς, ο οποίος πέρασε και από τους πάγκους των ΠΑΟΚ, Πανιωνίου, Λεβαδειακού και Πανσερραϊκού, έδωσε τη μάχη του με τον καρκίνο του λαιμού αλλά δεν κατάφερε να βγει νικητής, βυθίζοντας στο πένθος τους συμπατριώτες του αλλά και τους Έλληνες που τον είχαν γνωρίσει.

Η πρώτη γνωριμία του Βούκοτιτς με το ελληνικό ποδόσφαιρο ήταν το 1988, όταν ανέλαβε τον Πανιώνιο, στον οποίο παρέμεινε ως το 1992. Το 2006 επέστρεψε στη χώρα μας για να αναλάβει την τεχνική ηγεσία του ΠΑΟΚ, από τον οποίο έφυγε ένα χρόνο μετά, για να ακολουθήσουν ο Λεβαδειακός (2008-09) και ο Πανσερραϊκός (2010-11).

Ο Σέρβος άφησε μόνο φίλους σε όλες τις ελληνικές ομάδες στις οποίες δούλεψε, ενώ στην πατρίδα του το κλίμα είναι ακόμη πιο βαρύ αφού πρόκειται για έναν από τους σπουδαιότερους ποδοσφαιριστές που φόρεσαν τη φανέλα της Παρτιζάν, όπως αναφέρει και η ομάδα του Βελιγραδίου στη σχετική ανάρτησή της.

«Ήσουν ένας από τους σπουδαιότερους και θα παραμείνεις για πάντα! Οι θρύλοι δεν μας αφήνουν ποτέ, μένουν να ζουν στις καρδιές μας, περήφανα και με την αγάπη που μεταλαμπαδεύουμε από γενιά σε γενιά! Αιώνια δόξα να έχεις! Η Παρτιζάν σου!», ανέφερε το μήνυμα για τον Βούκοτιτς, ο οποίος κατέκτησε τρία πρωταθλήματα με τη φανέλα της Παρτιζάν, την οποία υπηρέτησε ακόμη και ως πρόεδρος από το 2015 ως το 2017.