Στο πρωτάθλημα δεν τα πάει καλά, αφού είναι χαμηλά στον βαθμολογικό πίνακα, αλλά στο κύπελλο Ελλάδας όλα πάνε καλά μέχρι στιγμής για τον Παναιτωλικό. Η ομάδα του Γιάννη Αναστασίου με γκολ του Ντουάρτε επικράτησε με 1-0 της Νίκης Βόλου εκτός έδρας και έκανε το πρώτο και σημαντικότερο βήμα για την πρόκριση στους προημιτελικούς της διοργάνωσης.

Οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί που είχαν την πρώτη μεγάλη φάση του παιχνιδιού, στο 6ο λεπτό, με τον Κάσσο να αστοχεί από κοντά με κεφαλιά μετά την εκτέλεση κόρνερ. Γενικά οι Βολιώτες πατούσαν καλύτερα σε όλη τη διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου, αλλά λίγο πριν το τέλος του ήταν οι Αγρινιώτες αυτοί που σκόραραν.

Στο 44′, συγκεκριμένα, ο Μεντόζα μπήκε στην περιοχή και σήκωσε τη μπάλα για τον Ντουάρτε, ο οποίος με κεφαλιά νίκησε τον Μπάγιτς και έκανε το 0-1. Γκολ, πάντως, στο οποίο θα μπορούσε να απαντήσει η Νίκη Βόλου στο επόμενο λεπτό αλλά ο Τσουκαλάς δεν κατάφερε να σκοράρει με προβολή από κοντά μετά το γύρισμα του Τζιώρα.

Από εκεί και πέρα, στο β’ μέρος το παιχνίδι δεν είχε πολλές φάσεις. Όχι ότι είχε στο πρώτο, αλλά στο δεύτερο μισό τα πράγματα ήταν χειρότερα, με τους γηπεδούχους να προσπαθούν να ισοφαρίσουν αλλά να μην καταφέρνουν κάτι καλό. Όσο για τους φιλοξενούμενους, δεν ανέβασαν ποτέ την απόδοσή τους αλλά, όπως αποδείχθηκε, δεν χρειαζόταν κιόλας για να κρατήσουν το 0-1 και να κάνουν πιο εύκολη τη ρεβάνς.

Νίκη Βόλου: Μπάγιτς, Ανδρέου, Γρομητσάρης, Αλιατίδης, Κάσσος, Παναγιωτίδης, Μέτσε, Τσουκαλάς, Τζοβάρας, Βλαχομήτρος, Τζιώρας.

Παναιτωλικός: Ροντρίγκεζ, Λούι, Βργκοτς (46′ Χουχούμης), Αντούνιεζ, Κορνέλιους, Φλόρες, Τσιγγάρας (46′ Μπακαδήμας), Ντουάρτε (84′ Μόρσεϊ), Μπελεβώνης, Μεντόζα (84′ Φυτόπουλος), Βέργος.