Με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο να πραγματοποιεί εξαιρετική εμφάνιση, οι Μιλγουόκι Μπακς πανηγύρισαν την 5η συνεχόμενη νίκη τους. Οι πρωταθλητές του NBA επιβλήθηκαν με 114-93 των Ντιτρόιτ Πίστονς στο «Fiserv Forum». Το ρεκόρ τους, πλέον, στην κανονική περίοδο είναι 11-8.

Τα «ελάφια» έκαναν το αναμενόμενο κόντρα σε μια από τις χειρότερες ομάδες του πρωταθλήματος. Δεν άφησαν κανένα περιθώριο ν’ αμφισβητηθεί η κυριαρχία τους και έφτασαν σε ακόμη μια εύκολη επικράτηση.

Οι Μιλγουόκι Μπακς μπήκαν και πάλι αποφασισμένοι στο παρκέ να τελειώνουν… νωρίς. Στην πρώτη περίοδο πήραν μια σεβαστή διαφορά προτού η τύχη «συμμαχήσει» με τους Πίστονς για να κλείσει το πρώτο 12λεπτο με σκορ 32-26. Στο δεύτερο 12λεπτο, όμως, ουσιαστικά νίκησαν το παιχνίδι. Με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο και τον Μπόμπι Πόρτις να σκοράρουν 35 πόντους μαζί, η ομάδα του Μάικ Μπούντενχολζερ πήγε στο ημίχρονο με προβάδισμα 12 πόντων (64-52). Η 3η και η 4η περίοδος ήταν τυπική διαδικασία.

Ο «Greek Freak» σε 31 λεπτά συμμετοχής είχε 33 πόντους με 12-17 σουτ, πέντε ασίστ, επτά ριμπάουντ, δύο κλεψίματα και δύο μπλοκ. Χάρισε, δε, ορισμένες εντυπωσιακές στιγμές στο κοινό που βρέθηκε στις εξέδρες, τόσο στην επίθεση με δυνατά καρφώματα, όσο και στην άμυνα. Ο Μπόμπι Πόρτις πρόσθεσε 28 πόντους κι ο Τζρου Χόλιντεϊ 22. Χρόνο στο τέλος πήραν κι ο Θανάσης Αντετοκούνμπο που έπαιξε για δύο λεπτά και μάζεψε ισάριθμα ριμπάουντ κι ο Γιώργος Καλαϊτζάκης.

Οι Μιλγουόκι Μπακς βγήκαν από ένα εύκολο κομμάτι του προγράμματός τους με σημαντικές νίκες που έδωσαν αυτοπεποίθηση, αλλά κυρίως παιχνίδια με εύκολους αντιπάλους που τους επέτρεψαν να βρουν ρυθμό και οι παίκτες που έλειπαν στο προηγούμενο διάστημα να πατήσουν και πάλι καλά στα πόδια τους.

Τώρα, τα ξημερώματα του Σαββάτου (04:00) ακολουθεί ματς με τους Ντένβερ Νάγκετς στο υψόμετρο του Κολοράντο και έπειτα θα επισκεφθούν την Ιντιάνα για ματς με τους Πέισερς. Αυτά τα δύο παιχνίδια τα περιμένουν πως και πως στους Μπακς για να δουν σε τί επίπεδο βρίσκονται ακριβώς αυτή την εποχή.