Η Ελλάδα έχασε με 1-0 από την Ισπανία στο «ΟΑΚΑ» και είπε και τυπικά «αντίο» στο όνειρο της πρόκρισης στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ το 2022. Παρά την ήττα και την απογοήτευση από το μαθηματικό αποκλεισμό από το μεγάλο ποδοσφαιρικό ραντεβού, ο προπονητής Τζον Φαν Σιπ, αναφέρθηκε στο μέλλον του στον πάγκο της «γαλανόλευκης».

«Πρέπει να βελτιώσουμε τα αποτελέσματά μας. Έχουμε δει πολλά νέα παιδιά που μπήκαν, έχουν μέλλον λόγω και του νεαρού της ηλικίας τους. Θέλουν χρόνο. Υπάρχει ενέργεια στην ομάδα. Αυτή η ομάδα μόνο καλύτερη μπορεί να γίνεται, έχει μέλλον. Ελπίζουμε να τα καταφέρουμε στην επόμενη διοργάνωση, ελπίζω να μείνω. Όπως έχω ξαναπεί, θέλω να μείνω».

Για τα δημοσιεύματα που τον θέλουν ν’ ανανεώνει το συμβόλαιό του ως το 2024, ανέφερε: «Το άκουσα κι εγώ. Έχουμε εκφράσει και οι δύο πλευρές ικανοποίηση από τη συνεργασία μας. Θα μιλήσουμε μετά τα παιχνίδια, αυτό συμφωνήσαμε. Θα δούμε τι θα γίνει μετά το Κόσοβο. Θεωρώ σημαντική την παρουσία των φιλάθλων, που στήριξαν την Εθνική. Είναι καλό σημάδι». Ερωτώμενος για το αν νιώθει περισσότερο Έλληνας, τόνισε: «Δεν μπορώ να πω αν αισθάνομαι περισσότερο Έλληνας, αλλά περνάω ωραία εδώ. Είμαι ευτυχισμένος με την ομάδα, με τους συνεργάτες μου. Αυτό αποτελεί καλό θεμέλιο για τη συνέχεια της ομάδας».

Για το που χάθηκε η πρόκριση, δήλωσε: «Δεν είναι εύκολο να κερδίζεις αυτά τα παιχνίδια. Είδατε ότι η Γεωργία νίκησε τη Σουηδία. Ίσως κι εμείς να αξίζαμε τη νίκη επί της Γεωργίας στη Θεσσαλονίκη. Η Ισπανία ήταν η καλύτερη ομάδα στον όμιλο, ίσως στην Ευρώπη. Στο πρώτο ημίχρονο χάναμε μπάλες, στο δεύτερο πιέσαμε ψηλά, κάναμε κάθετες που δυσκόλεψαν τον αντίπαλο τερματοφύλακα, προσπαθήσαμε να απειλήσουμε με Τζόλη και Τζαβέλλα. Είμαι υπερήφανος για την ομάδα».

«Δεν είχαμε την τύχη μαζί μας»

Από τη μεριά του, ο άσος της Εθνικής Ελλάδας και της ΑΕΚ, Πέτρος Μάνταλος, τόνισε: «Σίγουρα, μόνο απογοητευμένοι είμαστε. Τα δώσαμε όλα, όμως. Ωστόσο, είχα αναφέρει και πριν από το ματς πως κόντρα σε τέτοιες ομάδες δεν χρειάζεται μονάχα να είσαι στα καλύτερά σου. Χρειάζεσαι πολλά περισσότερα. Εμείς δεν είχαμε την τύχη μαζί μας. Θα μπορούσαμε να δημιουργήσουμε περισσότερες ευκαιρίες, αλλά το όνειρο τέλειωσε εδώ για εμάς».

O Δημήτρης Γούτας, που έκανε ντεμπούτο, ανέφερε: «Είναι τιμή μου να είμαι εδώ και να παλεύω για το εθνόσημο. Το κλίμα είναι καταπληκτικό. Με υποδέχθηκαν με αγάπη. Τα δώσαμε όλα απέναντι στην Ισπανία, ανταποκριθήκαμε, αλλά είμαστε στεναχωρημένοι από το αποτέλεσμα. Στο ημίχρονο είπαμε ότι έχουμε ποιότητα να τους αντιμετωπίσουμε και να τους πιέσουμε και το καταφέραμε». Για το μέλλον της Εθνικής, είπε: «Χτίζεται κάτι καλό κι αυτό θα συνεχιστεί. Όλα είναι επαγγελματικά. Οι προπονητές αναλύουν σκληρά κάθε ματς». Τέλος, ο Ανδρέας Μπουχαλάκης, στάθηκε στο ότι: «Αδικήσαμε τους εαυτούς μας στον όμιλο, ίσως φοβηθήκαμε κάποια παιχνίδια, ίσως σεβαστήκαμε περισσότερο κάποιους αντιπάλους. Το ταλέντο, η διάθεση και η εμπειρία υπάρχει. Έχουμε όλες τις προδιαγραφές και το μέλλον είναι μπροστά μας και στα πόδια μας».