Στον Απόλλωνα Σμύρνης δεν ξέχασαν τις αποφάσεις που πήραν οι διαιτητές Αριστομένης Κουτσιάυτης (πρώτος διαιτητής) και Άγγελος Ευαγγέλου (υπεύθυνος VAR) στη σαββατιάτικη (30/10) ήττα από τον ΠΑΟΚ με 4-1 στη Θεσσαλονίκη για την 8η αγωνιστική της Super League 1. Σ’ εκείνο το ματς, κατά την άποψή των παραγόντων της αθηναϊκής ΠΑΕ, τα σφυρίγματα ήταν ευνοϊκά προς το «Δικέφαλο του Βορρά». Έτσι, με απόφαση του ισχυρού άνδρα του συλλόγου, Παναγιώτη Μονεμβασιώτη, απεστάλη εξώδικο στον επικεφαλής της ΚΕΔ, Μαρκ Κλάτενμπεργκ την Τρίτη (2/11).

Στο σύλλογο θεωρούν τον Άγγλο αρχιδιαιτητή ως υπεύθυνο για τις διαιτησίες που οι παράγοντες κρίνουν άδικες και κακές. Επιπλέον, του προσάπτουν πως ως τώρα δεν έχει ορίσει ούτε έναν ξένο διαιτητή στα παιχνίδια του Απόλλωνα Σμύρνης. Στο εξώδικό, δε, η «Ελαφρά Ταξιαρχία» υπογραμμίζει πως θεωρεί υπόλογο τον Μαρκ Κλάτενμπεργκ για οποιαδήποτε αγωνιστική ή οικονομική ζημιά υποστεί.

«Έχουμε καταλάβει πως ο κ. Κλάτενμπεργκ δεν θέλει να υπάρχουν φωνές από τους “μεγάλους” τουυ πρωταθλήματος. Το δόγμα που περνά στους Έλληνες διαιτητές είναι πως δεν θέλει γκρίνια από τις μεγάλες ομάδες κι έτσι ασχολείται με το μισό πρωτάθλημα! Οπότε, δεν σχεδιάζουμε καθόλου να τον συναντήσουμε. Είναι ένας έξυπνος διαιτητής, αλλά ένας κακός μάνατζερ. Αφήνει το πρωτάθλημα στην τύχη του, αντί να κοιτάξει να ανεβάσει το επίπεδο του προϊόντος. Δεν απαντά στα αιτήματα των ομάδων παρά μόνο βγαίνει και κάνει μια ενημέρωση για να καλύψει τον εαυτό του. Σίγουρα, θα στείλουμε στην UEFA φάσεις και θα δείξουμε πως με τη συμπεριφορά του μειώνει την αξία του πρωταθλήματος», ανέφερε ο Παναγιώτης Μονεμβασιώτης σε πρόσφατη συνέντευξή του στο ραδιοφωνικό σταθμό SportFM.

Έπειτα από οκτώ αγωνιστικές στο πρωτάθλημα της Super League 1, ο Απόλλων Σμύρνης έχει μια νίκη, δύο ισοπαλίες και πέντε ήττες. Με τους πέντε βαθμούς που έχει συλλέξει ως τώρα βρίσκεται στην προτελευταία θέση της κατάταξης.