Από την αρχή της σεζόν το πρόβλημα του Παναθηναϊκού είναι τα εκτός έδρας παιχνίδια, οπότε τώρα που έπαιζε εντός οι οπαδοί του περίμεναν ότι θα περνούσαν ένα ευχάριστο 90λεπτο. Και γι’ αυτό και πήγαν μαζικά στη Λεωφόρο. Η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς, όμως, ήταν σαν να… έπαιζε εκτός έδρας και πάλι, αφού δεν έπιασε καλή απόδοση, δεν έφτιαξε ευκαιρίες και δεν έπεισε σε κανένα σημείο της αναμέτρησης ότι θα μπορούσε να νικήσει τον οργανωμένο ΟΦΗ που είχε τις καλύτερες φάσεις.

Από την αρχή του παιχνιδιού ο ρυθμός ήταν καλός και στο 12′ ήρθε και η πρώτη ευκαιρία, η οποία ήταν για τους φιλοξενούμενους. Βασικά, ήρθε το δοκάρι του Γκαγιέγος, ο οποίος έκλεψε από τον Αλεξανδρόπουλο και σούταρε, με τους Κρητικούς να αγγίζουν το γκολ.

Ενα 10λεπτο αργότερα ο Νίκος Νιόπλιας έκανε αναγκαστική αλλαγή, με τον Καμάου να μπαίνει αντί του τραυματία Νέιρα, για να ακολουθήσει στο 29′ νέα καλή στιγμή για τον ΟΦΗ, αυτή τη φορά με την εκτέλεση φάουλ του Λάμπρου που έστειλε τη μπάλα ελάχιστα άουτ.

Το παιχνίδι πήγαινε καλά για τους φιλοξενούμενους αλλά όχι και για τους πράσινους, οι οποίοι δεν είχαν απόδοση ανάλογη των προηγούμενων εντός έδρας αγώνων τους και απείλησαν για πρώτη φορά στο 38′, όταν -με τον Επασί εκτός εστίας- ο Πέρεθ σούταρε από το ύψος της περιοχής και ο Βούρος κατάφερε να απομακρύνει πάνω στη γραμμή.

Ίδιος ρυθμός και τελικά γκέλα

Στο β’ μέρος η εικόνα του παιχνιδιού δεν άλλαξε ουσιαστικά, με τους Κρητικούς να απειλούν και πάλι πρώτοι και συγκεκριμένα στο 58′ με δυνατό σουτ του Μπαλογιάννη που απέκρουσε με δυσκολία ο Μπρινιόλι, για να αρχίσουν αμέσως μετά οι αλλαγές του Ιβάν Γιοβάνοβιτς.

Ο προπονητής του Παναθηναϊκού δεν ήταν ικανοποιημένος από όσα έβλεπε, αφού η ομάδα του δυσκολευόταν πολύ να κάνει το παιχνίδι της και να βγάλει φάσεις. Σαν τέτοια, για παράδειγμα, θα μπορούσε να λογιστεί η κεφαλιά του Καρλίτος μετά τη σέντρα του Χουάνκαρ, αλλά ο Ισπανός δεν την έπιασε όσο δυνατά θα ήθελε και ο Επασί δεν δυσκολεύτηκε να μπλοκάρει.

Και κάπως έτσι, αφού το παιχνίδι συνεχίστηκε στον ίδιο ρυθμό, ο ΟΦΗ έφυγε από τη Λεωφόρο με θετικό αποτέλεσμα και οι πράσινοι έχασαν κι άλλο έδαφος στη βαθμολογία.

Παναθηναϊκός: Μπρινιόλι, Κώτσιρας, Σάρλια, Βέλεθ, Χουάνκαρ, Πέρεθ, Αλεξανδρόπουλος (60′ Μαουρίσιο), Χατζηγιοβάνης (81′ Μπουζούκης), Καρλίτος, Βιτάλ (81′ Παλάσιος), Ιωαννίδης (63′ Βιγιαφάνιες).

ΟΦΗ: Επασί, Μαρινάκης, Βούρος, Διαμαντής, Μπαλογιάννης, Μεγιάδο, Νέιρα (22′ Καμάου), Γκαγιέγος, Λάμπρου (81′ Γιαννούλης), Τοράλ, Ντουρμισάι (72′ Καστάνιος).