Μπορεί να μην έχει τη φήμη του αγγλικού κυπέλλου και φυσικά την ανάλογη διαφήμιση, μπορεί το επίπεδο του ποδοσφαίρου να είναι σαφώς χαμηλότερο σε σχέση με εκεί, αλλά εκπλήξεις γίνονται και στο κύπελλο Ελλάδας. Σαν κι αυτή που έγινε στη Λιβαδειά, δηλαδή, όπου η τοπική ομάδα με γκολ στο 7ο λεπτό των καθυστερήσεων νίκησε και απέκλεισε τον Αστέρα Τρίπολης, παίρνοντας το εισιτήριο για τους «16» της διοργάνωσης.

Ο Λεβαδειακός ήταν καλύτερος από το ξεκίνημα της αναμέτρησης και πιο απειλητικός στο πρώτο ημίχρονο, διάστημα στο οποίο οι φιλοξενούμενοι έψαχναν κυρίως τις αντεπιθέσεις. Δεν τις έβρισκαν όμως… Αντιθέτως, οι γηπεδούχοι έβρισκαν τρόπους για να πλησιάσουν στο γκολ, όπως έγινε στο 22′ με την κεφαλιά του Τζημόπουλου στο δοκάρι.

Γκολ – πρόκριση στο 97′

Η κατάσταση δεν άλλαξε στο δεύτερο μέρος, με τον Λεβαδειακό να παραμένει καλύτερος από τον Αστέρα, ο οποίος όμως, έστω κι έτσι, θα μπορούσε να σκοράρει στο 77′ με την κεφαλιά του Μπαράλες αλλά η μπάλα έφυγε άουτ.

Και εκεί που όλα έδειχναν ότι οι δύο ομάδες θα παίξουν παράταση, ήρθε στο 97′ η κεφαλιά του Νίκα για το 1-0 των γηπεδούχων, οι οποίοι πανηγύρισαν, όπως είναι λογικό, έξαλλα την επιτυχία τους.