Ο Τόνι Κούκοτς κλήθηκε να επιλέξει τον παίκτη του ΝΒΑ που του μοιάζει περισσότερο στα παρκέ και ξεχώρισε τον Γιάννη Αντετοκούνμπο.

Τρεις φορές πρωταθλητής Ευρώπης με τη Γιουγκοπλάστικα, πωταθλητής Ευρώπης και κόσμου με την εθνική της ενωμένης Γιουγκοσλαβίας, τρεις φορές πρωταθλητής του ΝΒΑ με τους Σικάγο Μπουλς και πολλοί ακόμη (εγχώριοι) τίτλοι και μετάλλια σε συλλογικό επίπεδο ή με την εθνική Κροατίας.

Ο Κούκοτς, με λίγα λόγια, αποτελεί έναν από τους θρύλους του ευρωπαϊκού μπάσκετ και είναι παράλληλα ένας από τους καλύτερους Ευρωπαίους που αγωνίστηκαν ποτέ στο ΝΒΑ. Η άποψή του, επομένως, έχει βαρύτητα και ειδικά όταν η συζήτηση αφορά μια σύγκριση που πρέπει να γίνει με… τον εαυτό του.

Ο Τόνι Κούκοτς

«Γιόκιτς ή Ντόντσιτς; Αντετοκούνμπο»

Ο Κροάτης παλαίμαχος άσος μιλώντας σε Μέσο της πατρίδας του ρωτήθηκε, μεταξύ άλλων, για το ποιος είναι ο παίκτης στο ΝΒΑ σήμερα που του μοιάζει περισσότερο, με τους συμπατριώτες του να στέκονται κυρίως στους Λούκα Ντόντσιτς και Νίκολα Γιόκιτς.

Ο Κούκοτς, όμως, είχε άλλη άποψη. «Ο Γιόκιτς διαβάζει το παιχνίδι εξαιρετικά, ενώ ο Ντόντσιτς δημιουργεί πολλές μαγικές στιγμές. Πάντως με κάποιο τρόπο ο Γιάννης Αντετοκούνμπο δείχνει να μου μοιάζει περισσότερο από όλους», ήταν η απάντησή του.