Σάλος έχει ξεσπάσει στις ΗΠΑ και το NFL μετά την αποκάλυψη ότι ο προπονητής των Λας Βέγκας Ράιντερς, Τζον Γκρούντεν είχε κάνει απαράδεκτα σεξιστικά και ομοφοβικά σχόλια κατά του κομισσάριου της Λίγκας, Ρότζερ Γκουντέλ, αλλά και κατά του προέδρου της χώρας Τζο Μπάιντεν.

Ο Γκρούντεν, που ανοιχτά έχει δηλώσει οπαδός των Ρεπουμπλικανών, κατά την περίοδο που ήταν σχολιαστής του ESPN είχε ανταλλάξει ρατιστικά μέιλ, με έντονο σεξιστικό και ομοφοβικό περιεχόμενο, κατά των δύο.

Οι πολύ βαριές εκφράσεις του κατά των Μπάιντεν και Γκουντέλ (που… δεν γράφονται), βγήκαν στην επιφάνεια, όπως και ένα σχόλιο που έκανε κατά των Λος Αντζελες Ραμς όταν το 2014 πήραν στο draft τον Μάικλ Σαμ, παίκτη που είχε δηλώσει ανοιχτά πως είναι ομοφυλόφιλος.

Τα ομοφοβικά του σχόλια έχουν προκαλέσει οργή, με την ομάδα του Λας Βέγκας να δέχεται την παραίτησή του και τα ΜΜΕ να αναφέρουν πως ο Γκρούντεν έχει τελειώσει από το NFL όχι μόνο ως προπονητής, αλλά κάτω από οποιαδήποτε ιδιότητα.

«Παραιτήθηκα από προπονητής των Λας Βέγκας Ράιντερς. Λατρεύω την ομάδα και δεν θέλω να αποσπώ την προσοχή. Ευχαριστώ όσους συνεργαστήκαμε και τον κόσμο της ομάδας. Δεν ήθελα να πληγώσω κανέναν» ανέφερε ο Γκρούντεν σε μια λιτή δήλωσή του.

Πηγή: Gazzetta.gr