Την πόρτα της εξόδου έδειξαν στον πρόεδρο της Βραζιλίας, Ζαΐρ Μπολσονάρου, όταν εκείνος πήγε στο γήπεδο για να παρακολουθήσει τον αγώνα Σάντος-Γκρέμιο (1-0) για το πρωτάθλημα.

Συγκεκριμένα, όπως ο ίδιος παραπονέθηκε, δεν του επετράπη η είσοδος στο γήπεδο, εξαιτίας του υγειονομικού πρωτοκόλλου που ισχύει στους ποδοσφαιρικούς αγώνες, καθώς δεν ήταν εμβολιασμένος.

«Γιατί πιστοποιητικό εμβολίου; Ήθελα να δω τη Σάντος και μου είπαν ότι έπρεπε να έχω εμβολιαστεί. Γιατί να το κάνω αυτό; Έχω περισσότερα αντισώματα από όποιον έκανε τo εμβόλιο» είπε ο Μπολσονάρου στους δημοσιογράφους στην είσοδο του γηπέδου, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Πρόεδρος της Βραζιλίας βρίσκεται υπό έρευνα της Γερουσίας για τον χειρισμό της πανδημίας. Η Βραζιλία έχει ξεπεράσει τους 600.000 επιβεβαιωμένους θανάτους από την Covid-19, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Υγείας.

H διοίκηση της Σάντος έκανε γνωστό ότι ο Μπολσονάρου δεν είχε ζητήσει να παρευρεθεί στον αγώνα.

Οι αρχές επέτρεψαν στους συλλόγους την παρουσία φιλάθλων στο 30% της χωρητικότητας στους αγώνες του πρωταθλήματος της Βραζιλίας, όμως παρατηρούνται διαφορετικά μέτρα. Για παράδειγμα, στη «Βίλα Μπελμίρο», όπου έγινε το παιχνίδι, μπορούν να μπουν μόνο φίλαθλοι που έχουν εμβολιαστεί για την Covid-19.