Σημαντικές ειδήσεις είχε η συνέντευξη Τύπου του Βαγγέλη Λιόλιου, ο οποίος εδώ και λίγες μέρες είναι ο νέος πρόεδρος της ΕΟΚ. Ο ισχυρός άνδρας του ελληνικού μπάσκετ μίλησε στην πρώτη του συνέντευξη Τύπου και αποκάλυψε πως έχει επικοινωνήσει με τον Δημητρη Ιτούδη για να αναλάβει την Εθνική Ελλάδας και είναι αισιόδοξος για ευτυχή κατάληξη.

«Η πρόταση και η θέλησή μου που θα ζητήσω από το Δ. Έχει ήδη υπάρξει επικοινωνία με την ΤΣΣΚΑ, είναι να είναι ο κύριος Ιτούδης. Έχουν γίνει οι σωστές διαδικασίες, ελπίζω να κατανοήσουν όλες οι πλευρές πόσο σημαντική θα ήταν αυτή η κίνηση. Είμαι αισιόδοξος προς αυτή την κατεύθυνση. Ως ΕΟΚ, είμαι υπέρ της ένωσης. Αυτό θα επιδιώξουμε. Όσον αφορά τα παράθυρα.

Οι ομάδες της Ευρωλίγκας δεν αφήνουν τους προπονητές τους να κοουτσάρουν στα παράθυρα. Έτσι, λοιπόν μέχρι να κλείσει το θέμα του Ιτούδη… Η Εθνική δεν χωρίζεται σε ομάδα παραθύρων κλπ. Το ποιος θα αναλάβει προπονητής, θα προέλθει από διάλογο μεταξύ μελών Δ.Σ. και του ομοσπονδιακού προπονητή που θα κοουτσάρει στο Ευρωμπάσκετ. Η Εθνική είναι μια ολότητα και μια συνέχεια», ήταν τα λόγια του.

Για το αν υπάρχει εναλλακτικό πλάνο για τον ομοσπονδιακό, είπε: «Στο δικό μου μυαλό, υπάρχει και πλάνο β’ και γ’. Το αν η συνεργασία είναι ετήσια ή παραπάνω… Πάντα λειτουργώ με πλάνο. Υπάρχει, λοιπόν πλάνο για ένα αρχικό κύκλο μιας τριετίας που φτάνει ως τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Ο στόχος μας είναι να ξαναβγούμε στους δρόμους. Όταν βάζεις έναν στόχο τον κατακτάς. Οι Έλληνες πρέπει να βάζουν υψηλούς στόχους».

Πηγή: gazzetta.gr

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.