Με ποινή αποκλεισμού από τα γήπεδα για ένα μήνα τιμωρήθηκαν από το Πρωτοβάθμιο Μονομελές Πειθαρχικό Όργανο της Super League ο εκτελεστικός διευθυντής της ΠΑΕ ΑΕΚ, Γιάννης Παπαδημητρίου, ο τεχνικός διευθυντής της Ενωσης, Παναγιώτης Κονέ, ο υπεύθυνος λειτουργίας του ποδοσφαιρικού τμήματος, Βασίλης Δημητριάδης, καθώς και ο Χρήστος Παπαδημητρίου, λόγω της συμπεριφοράς τους στον επεισοδιακό αγώνα της περασμένης Κυριακής (19/9) με τον ΟΦΗ στο Ηράκλειο.

Παράλληλα, ο Γιάννης Παπαδόπουλος τιμωρήθηκε για τον ίδιο αγώνα με ποινή απαγόρευσης εισόδου στον αγωνιστικό χώρο και στα αποδυτήρια για ένα μήνα και πρόστιμο 5.000 ευρώ, ενώ πρόστιμο 7.500 ευρώ επιβλήθηκε και στην «κιτρινόμαυρη» ΠΑΕ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι όλοι οι πραναφερθέντες απαλλάχθηκαν από την κατηγορία της παράνομης εισόδου, η οποία επισύρει βαρύτερες ποινές.

Οι ενστάσεις της ΑΕΚ

Οι «κιτρινόμαυροι» εξέφρασαν τις ενστάσεις τους, αφού στην έκθεση του παρατηρητή υπάρχουν τρεις εκφράσεις που στοιχειοθετούν φραστική επίθεση κατά του διαιτητή. Μία άκρως υβριστική την οποία παραδέχτηκε ότι είπε ο Χρήστος Παπαδημητρίου (αναπληρωτής διευθυντής της εταιρίας «Δικέφαλος ΑΕ»), υποστηρίζοντας ότι την απεύθυνε σε φίλαθλο που πέταξε μπουκάλι. Οι άλλες δύο (όπως αναφέρονται στην έκθεση) είναι «δεν σέβεσαι την ΑΕΚ» και «φεύγεις σαν κλέφτης».

Πώς είναι δυνατό -αναρωτιούνται στην Ένωση- για τις δύο αυτές φράσεις να έχουν τιμωρηθεί τέσσερις άνθρωποι; Έτσι, αποφάσισαν να καταθέσουν έφεση, θεωρώντας ότι οι ποινές δεν δικαιολογούνται από τις επίσημες εκθέσεις του αγώνα, αφού εκτός από την έκθεση του παρατηρητή (που αναφέρει τις τρεις επίμαχες εκφράσεις), τόσο η έκθεση της αστυνομίας, όσο και το φύλλο αγώνα, είναι λευκά.

Πάντως, το σίγουρο είναι ότι την Κυριακή στην Τούμπα δεν θα βρίσκονται ο εκτελεστικός διευθυντής της ΠΑΕ, Γιάννης Παπαδημητρίου, ο τεχνικός διευθυντής, Παναγιώτης Κονέ, ενώ ο αρχηγός του ποδοσφαιρικού τμήματος, Βασίλης Δημητριάδης, θα μπορεί να είναι στην κερκίδα, όχι όμως στον «φυσικό» του χώρο, που είναι τα αποδυτήρια και ο πάγκος της ομάδας.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.