Στη 2η θέση της λίστας με τους καλύτερους παίκτες του ΝΒΑ αυτή τη στιγμή κατέταξε τον Γιάννη Αντετοκούνμπο το Sports Illustrated.

Τις σεζόν 2018-19 και 2019-20 ήταν ο ΜVP του κορυφαίου πρωταθλήματος μπάσκετ του κόσμου. Πέρυσι, 2020-21, αποφάσισε ότι είχε έρθει η ώρα για το κάτι παραπάνω. Ότι είχε έρθει η ώρα να γράψει ιστορία, επαναφέροντας τους Μιλγουόκι Μπακς στην κορυφή έπειτα από αναμονή δεκαετιών. Και αφού το αποφάσισε, το έκανε πράξη.

Ο Αντετοκούνμπο είναι, πλέον, ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα του ΝΒΑ και σύμφωνα με πολλούς είναι και ο καλύτερος παίκτης του. Όχι για το Sports Illustrated, όμως, αφού του έδωσε τη 2η θέση στη λίστα που έφτιαξε με τους 10 κορυφαίους. Και όπως θα δείτε και παρακάτω, στο Νο1 δεν είναι ο ΛεΜπρόν Τζέιμς. Αντιθέτως, ο ηγέτης των Λος Άντζελες Λέικερς είναι στο Νο3, μία θέση πίσω από τον Greek Freak.

Το σχόλιο για τον Αντετοκούνμπο

Στο σχετικό κομμάτι για τον Έλληνα γκαρντ, το Μέσο αναφέρει τα εξής.

«Ο εν ενεργεία πρωταθλητής και νικητής των δυο εκ των τριών τελευταίων MVPs ήταν το μεγαλύτερο φαβορί για το νούμερο 1 εκτός από τον Ντουράντ. Ο Γιάννης δεν είναι ο ορισμός του σκόρερ όμως ποιος άλλος μπορεί να σκοράρει 30 πόντους κάθε βράδυ -και 50 σε ματς NBA Finals ενώ δημιουργεί παιχνίδι για τους συμπαίκτες του. Την ίδια στιγμή, χτυπάει τους αντιπάλους του στο transition.

Κανείς άλλος δεν μπορεί να τα κάνει αυτά εκτός από τον Γιάννη. Πέτυχε όλα τα παραπάνω, δίχως να αντιμετωπίσει σοβαρό πρόβλημα τραυματισμού. Η ικανότητά του να επιστρέψει γρήγορα έπειτα από τον τραυματισμό του (υπερέκταση γόνατος στο ματς με τους Χοκς) άλλαξε την έκβαση των playoffs και χάρισε στους Μπακς έναν τίτλο. Αυτό δεν πρέπει να λογίζεται ως δεδομένο».

Το Top-10 του Sports Illustrated

10) Καουάι Λέοναρντ, Κλίπερς

9) Άντονι Ντέιβις, Λέικερς

8) Τζοέλ Εμπίντ, Σίξερς

7) Τζέιμς Χάρντεν, Νετς

6) Λούκα Ντόντσιτς, Μάβερικς

5) Νίκολα Γιόκιτς, Νάγκετς

4) Στεφ Κάρι, Ουόριορς

3) ΛεΜπρόν Τζέιμς, Λέικερς

2) Γιάννης Αντετοκούνμπο

1) Κέβιν Ντουράντ