Ο αρχηγός του ΠΑΟΚ συμπλήρωσε 250 εμφανίσεις με την «ασπρόμαυρη» φανέλα και το γιόρτασε εν πτήση στην επιστροφή της αποστολής του «Δικεφάλου» από την Τρίπολη.

Ο Αντρέ Βιεϊρίνια αποχώρησε από το «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης» της Τρίπολης, με ενοχλήσεις στον αχίλλειο τένοντα, σε μια μονομαχία του με τον Σίτο δεν πάτησε καλά στο χορτάρι, με την κατάστασή του να ξεκαθαρίζει σήμερα (αναμένεται να κάνει μαγνητική) ενόψει της νέας εκτός έδρας αναμέτρησης του ΠΑΟΚ κόντρα στον Παναιτωλικό, όπου η συμμετοχή του είναι εξαιρετικά αμφίβολη και λογικά δε θα αγωνιστεί.

Πριν αποχωρήσει από το γήπεδο ο αρχηγός του «Δικεφάλου» πρόλαβε να σκοράρει ευστοχώντας στο 14ο πέναλτι της καριέρας του με την «ασπρόμαυρη» φανέλα, την οποία φόρεσε για πρώτη φορά στις 30 Αυγούστου του 2008 (ΟΦΗ-ΠΑΟΚ 0-2) και ύστερα από 13 χρόνια -ενδιάμεσα υπάρχει το… διάλειμμα των 5,5 χρόνων στη Βόλφσμπουργκ- συνεχίζει να τη φοράει ακόμη έχοντας φτάσει τις 250 συμμετοχές και τα 48 γκολ.

Οι 250 εμφανίσεις σ’ όλες τις διοργανώσεις κατατάσσουν τον Πορτογάλο «κάπτεν» στην 3η θέση ανάμεσα στους 210 ξένους (57 διαφορετικές χώρες) οι οποίοι από το 1959 μέχρι σήμερα έχουν περάσει από την Τούμπα και στην 26η θέση της ιστορίας του «Δικεφάλου».

Λογικά μέχρι το τέλος της φετινής σεζόν ο Αντρέ Βιεϊρίνια θα πιάσει τον Μλάντεν Φούρτουλα στη 2η θέση της λίστας των ξένων με τις περισσότερες συμμετοχές (277 μετράει ο Σέρβος πρώην τερματοφύλακας), ενώ ο πρώτος ξένος στην ιστορία του ΠΑΟΚ σε συμμετοχές (287) και γκολ (65) παραμένει ο Νέτο Γκουερίνο.

Πηγή: gazzetta.gr