Τρεις μεταγραφές βρήκαν τον δρόμο προς τα δίχτυα και η ΑΕΚ έκανε καλό ξεκίνημα στο φετινό πρωτάθλημα, επικρατώντας του Ιωνικού με 3-0 στο ΟΑΚΑ.

Το παιχνίδι θα μπόρούσε να αρχίσει εφιαλτικά για την Ένωση, αφού στο 1ο λεπτό οι φιλοξενούμενοι είχαν μεγάλη ευκαιρία με τον Τουράμ, αλλά τελικά άρχισε ιδανικά, αφού στο 7′ ο Λε Ταλέκ με κεφαλιά, μετά τη σέντρα του Μάνταλου, έκανε το 1-0. Εξέλιξη που δεν επηρέασε, πάντως, τον Ιωνικό, ο οποίος στο 9′ και στο 17′ είχε μεγάλες ευκαιρίες με τον Τουράμ για να ισοφαρίσει.

Δεν το έκανε όμως και στο 33′ είδε τα πράγματα να δυσκολεύουν αρκετά, καθώς έμεινε με 10 παίκτες λόγω της αποβολής του Ρομαό με δύο κίτρινες κάρτες. Η ΑΕΚ, επομένως, μπορούσε πλέον να διαχειριστεί καλύτερα την κατάσταση και στο δεύτερο ημίχρονο έβαλε βάσεις νίκης.

Αυτό έγινε στο 62′, όταν ο Μύγας ανέτρεψε τον Αραούχο, ο διαιτητής έδειξε το σημείο του πέναλτι και ο Άμραμπατ εκτέλεσε εύστοχα για το 2-0. Τα πάντα, πλέον, είχαν κριθεί και η οριστική επιβεβαίωση ήρθε στο 67′ με το 3-0 από το σουτ του Τσούμπερ, ο οποίος είχε μπει ως αλλαγή με την έναρξη της επανάληψης.

Έτσι, η ομάδα του Βλάνταν Μιλόγεβιτς που είχε και δοκάρι με τον Γκαρσία στο 84′, πήρε το πρώτο τρίποντο της σεζόν και συνεχίζει τη δουλειά για να παρουσιαστεί βελτιωμένη στη συνέχεια.

ΑΕΚ: Στάνκοβιτς, Μισελέν, Βράνιες, Τζαβέλλας, Χατζισαφί, Λε Ταλέκ, Γαλανόπουλος (46′ Σιμάνσκι), Άμραμπατ (68′ Γκαρσία), Μάνταλος (68′ Γέβτιτς), Τάνκοβιτς (46′ Τσούμπερ), Αραούχο (76′ Ανσαριφάρντ).

Ιωνικός: Χουτεσιώτης, Μύγας (93′ Κωνσταντινίδης), Τσιγκρίνσκι, Σάντσεζ, Βαλεριάνος, Ρομαό, Γκοτσούλιας, Λένις (68′ Ντάλσιο), Άοσμαν (68′ Κιάκος), Καμπράλ (80′ Ματσούκας), Τουράμ (80′ Μάναλης).