Η χρήση του VAR είναι υποχρεωτική στους αγώνες της Super League 1 και στον τελικό του κυπέλλου Ελλάδας, αλλά υπάρχει και… παράθυρο πλέον στον κανονισμό.

Αυτό προκύπτει από τη διάταξη που πέρασε στον νέο ΚΑΠ και προβλέπει δύο περιπτώσεις στις οποίες θα μπορεί να διεξαχθεί παιχνίδι και χωρίς VAR: Πρώτον, αν αυτό τεθεί εκτός λειτουργίας την ημέρα του αγώνα ή κατά τη διάρκειά του. Δεύτερον, αν κατά τον ορισμό του αγώνα δεν μπορεί να διασφαλιστεί η χρήση VAR αλλά λόγοι ανωτέρας βίας επιβάλλουν τη διεξαγωγή του παιχνιδιού.

Η συγκεκριμένη διάταξη, συγκεκριμένα, αναφέρει τα εξής…

«Αν δεν μπορεί να διασφαλιστεί η λειτουργία του συστήματος VAR κατά το χρόνο ορισμού ενός αγώνα, αυτός θα πρέπει να ορίζεται σε άλλη ημερομηνία, πλην αν όλως εξαιρετικοί λόγοι ανωτέρας βίας (λ.χ. μη ύπαρξη διαθέσιμων ημερομηνιών κλπ) επιβάλλουν την τέλεσή του. Αν προκύψει πρόβλημα μη εύρυθμης λειτουργίας του συστήματος VAR την ημέρα του αγώνα (είτε πριν την έναρξη του είτε και κατά τη διάρκεια αυτού) ο αγώνας διεξάγεται κανονικά».

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.