Ο Ζορζίνιο ευστοχεί από την άσπρη βούλα και χιλιάδες Ιταλοί ξεσπούν σε ξέφρενους πανηγυρισμούς μπροστά από το videowall στη Ρώμη μιας και η Εθνική Ιταλίας επικράτησε της Ισπανίας και πέρασε στον τελικό του euro 2020.

Μπορεί να ξεκίνησε με τον χειρότερο δυνατό τρόπο, με το χαμένο πέναλτι του Λοκατέλι, η διαδικασία των πέναλτι, όμως, βρήκε θριαμβευτές τους Ιταλούς και οι φίλοι τους πίσω στη Ρώμη έζησαν στιγμές έκστασης.

Μετά την απόκρουση του Ντοναρούμα στο πέναλτι του Μοράτα, οι χιλιάδες φίλαθλοι των Ατζούρι που ήταν στημένοι μπροστά από το videowall στην Piazza Del Popolo είδαν την πρόκριση να… έρχεται και με την εύστοχη εκτέλεση και του Ζορζίνιο, ακολούθησε πανδαιμόνιο.

Οι Ιταλοί διεθνείς δεν γινόταν να ξεχάσουν τον συμπαίκτη τους, Λεονάρντο Σπινατσόλα, ο οποίος τραυματίστηκε στον αχίλλειο και τέθηκε νοκ-άουτ για τους επόμενους μήνες, με τους πανηγυρισμούς έπειτα από την νίκη επί της Ισπανίας στα πέναλτι να είναι αφιερωμένοι αποκλειστικά σε αυτόν.

Την αρχή έκανε ο Λορέντσο Ινσίνιε, που πήρε τη φανέλα του με το Νο4 και έδωσε το… σύνθημα για να συγκεντρωθούν όλοι μαζί, παίκτες και προπονητές και με μια φωνή να τραγουδήσουν σε πανηγυρικό κλίμα «Όλε, Ολέ, Σπίνα, Σπίνα».