Η ΑΕΚ είχε κάνει την απαραίτητη προεργασία για τον Νταμιάν Λε Ταλέκ και με το που έμεινε ελεύθερος από τη Μονπελιέ, η Ένωση κινήθηκε γρήγορα προχωρώντας κι άλλο τις συζητήσεις με τον 31χρονο Γάλλο χαφ.

Σε ανοικτή γραμμή με τον παίκτη ήταν άλλωστε ο Βλάνταν Μιλόγεβιτς, ο οποίος τον γνωρίζει άριστα από τον Ερυθρό Αστέρα και επιθυμεί την απόκτησή του καθώς τον θεωρεί ιδανική λύση για το «εξάρι» που αναζητάει στο 4-1-4-1 που δουλεύει.

Οι επαφές μεταξύ της ΑΕΚ και του Λε Ταλέκ έχουν ενταθεί και φαίνεται ότι ο παίκτης πλησιάζει στους κιτρινόμαυρους, χωρίς ακόμα βέβαια να είναι κάτι οριστικό. Ο 31χρονος αμυντικός μέσος βρίσκεται τελευταία στη Μόσχα, όπου έχει σπίτι με την οικογένειά του. Μάλιστα, όπως είναι γνωστό, έχει δύο προτάσεις από ρωσικές ομάδες και γι’ αυτό ο ίδιος ζυγίζει τις τελευταίες ημέρες τα δεδομένα για να πάρει την απόφασή του.

Φαίνεται πάντως ότι ο Λε Ταλέκ βλέπει με καλό μάτι την πρόταση της ΑΕΚ καθώς και την προοπτική να συνεργαστεί ξανά με τον Μιλόγεβιτς, υπό τις οδηγίες του οποίου αποτελούσε βασικότατη μονάδα τη σεζόν 2017-2018 στον Ερυθρό Αστέρα. Αξίζει να σημειωθεί ότι επί των ημερών του Μιλόγεβιτς στον σερβικό σύλλογο, όπως έχουμε γράψει, ο Λε Ταλέκ υπολογιζόταν για το κέντρο της άμυνας καθώς τα τεχνικά του χαρακτηριστικά, αλλά και το ύψος που διαθέτει (1,87μ.) του επιτρέπουν να αγωνίζεται με επιτυχία και στη θέση αυτή.

Ο Μιλόγεβιτς πάντως τον θέλει στην ΑΕΚ κυρίως για το «6», θέση στην οποία η Ένωση είχε ανάγκη να ενισχυθεί μετά την αποχώρηση του Νέναντ Κρίστιτσιτς, αλλά και λόγω του ότι ο Αντρέ Σιμόες θα επανέλθει στη δράση από φθινόπωρο. Άλλωστε πρόκειται για τη φυσική θέση του Λε Ταλέκ, στην οποία αγωνιζόταν την τελευταία τριετία με τη φανέλα της Μονπελιέ. Τα επόμενα 24ωρα είναι καθοριστικά με την ΑΕΚ να περιμένει τις εξελίξεις στην υπόθεση του Λε Ταλέκ, αλλά και σε εκείνη του Σέρχιο Αραούχο, που όπως επισημάναμε χθες, βρίσκεται πάντα δυνατά στο προσκήνιο.

Πηγή: gazzetta.gr