Προβληματισμό προκαλούν οι 3 νέες παραιτήσεις μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Ομοσπονδίας Τοξοβολίας μετά τις δύο που είχαν προηγηθεί και ήταν ηχηρές, αυτές του εκλεγμένου Προέδρου Τάσου Χρυσανθόπουλου και του εκπροσώπου στην ΕΟΕ Πέτρου Συναδινού.

Στις 18 Ιουνίου του 2021 με επιστολή της η Μαρία Κυριλλοπούλου, μέλος της Youth Development Committee World Archery Europe, ενημέρωνε την ΕΟΤ για τους λόγους της παραίτησής της. Μόλις χθες την κίνηση της κας Κυριλλοπούλου ακολούθησαν, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, άλλα δύο μέλη, τους ενός μάλιστα έχει γίνει ήδη αποδεκτή, ενώ γίνονται προσπάθειες να μεταπειστεί το δεύτερο μέλος

Η Μαρία Κυριλλοπούλου μεταξύ άλλων τόνισε ότι: «Η ευθύνη βαραίνει όλους μας. Και όσους αρνούνται να ζητήσουν βοήθεια στη διαχείριση μιας κρίσης, ενώ δεν διαθέτουν την απαιτούμενη εμπειρία αντίστοιχων καταστάσεων, αλλά και όσους, ενώ θα μπορούσαν να παρέμβουν για να δώσουν λύση, λόγω έλλειψης ενημέρωσης και εξουσιοδότησης, δεν το έκαναν.

Όμως χρειάζεται να διακρίνουμε κατά περίπτωση αν είναι υψίστης σημασίας η απόδοση ευθυνών ή η άμεση κινητοποίηση για την αποτελεσματική λύση ενός σημαντικού θέματος και προβλήματος. Παρακάμπτοντας προσωπικές διαφορές και διαφωνίες, αφήνοντας στην άκρη εμπάθειες και μικροεγωισμούς, είμαστε όλοι εδώ για να προσφέρουμε ο καθένας ό,τι καλύτερο μπορεί στον τομέα του. Τουλάχιστον αυτό ευχόμουν και αυτό ήλπιζα να γίνει για το καλό των αθλητών μας, της Ομοσπονδίας και του αθλήματος. Και πραγματικά λυπάμαι όταν βλέπω ότι αυτή η ευχή και αυτή η ελπίδα δεν είναι τόπος κοινός όλων μας.

Δεδομένων όλων των ανωτέρω και διαπιστώνοντας ότι οι όποιες γνώσεις μου και η όποια εμπειρία μου στο χώρο αυτού του αθλήματος, βάση των γεγονότων, θεωρούνται περιττές από το παρόν Διοικητικό Συμβούλιο, αναλαμβάνω την προσωπική μου ευθύνη ως μέλος του Δ.Σ. της ΕΟΤ και σας υποβάλλω την παραίτηση μου».

Εδώ μπορείτε να διαβάσετε ολόκληρη την επιστολή παραίτησης της Μαρίας Κυριλλοπούλου.