Ο ΠΑΟΚ έφυγε το βράδυ της Τετάρτης (07/04) με το «διπλό» από το ΟΑΚΑ και με μεγάλο προβάδισμα πρόκρισης στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας επί της ΑΕΚ, έπειτα από το γκολ του Μουργκ στην τελευταία φάση του αγώνα. Στην Ένωση ήταν εκνευρισμένοι με τη διαιτησία του Βούλγαρου Γκιόργκι Καμπάκοφ, για μια σειρά από φάσεις.

Στον «δικέφαλο» του Νότου θεωρούν ότι ο ρέφερι στέρησε από την ομάδα τους ένα αποτέλεσμα που θα τους έδινε μεγαλύτερες ελπίδες για τον επαναληπτικό στην Τούμπα. Συγκεκριμένα, οι «κιτρινόμαυροι» τονίζουν ότι δεν έδωσε δεύτερη κίτρινη κάρτα στον Αντρίγια Ζίβκοβιτς, όταν κράτησε με τα χέρια του τον Λιβάι Γκαρσία που προσπάθησε να ξεφύγει από τον Σέρβο αντίπαλό του.

Επίσης, ευπάρχει και μια φάση για εκτός φάσης χτυπήματος του Αουγκούστο στον Τάνκοβιτς, στο οποίο ο παίκτης των «ασπρόμαυρων» γλίτωσε την κάρτα. Ο Χιμένεθ και ο συνεργάτης του, Χεσούς Καλντερόν, διαμαρτυρήθηκαν έντονα στον τέταρτο διαιτητή για τη φάση αυτή, στην οποία το VAR (και σωστά, γιατί αφορά μόνο περιπτώσεις απευθείας κόκκινης) δεν έδωσε καμία βοήθεια.

Η «έκρηξη» υπήρξε στις καθυστερήσεις της αναμέτρησης στο φάουλ που έδωσε ο Καμπάκοφ στο μαρκάρισμα του Ντεντελτσιάρου στον Ουάρντα, με αποτέλεσμα να αναλάβει την εκτέλεση ο Μουργκ και να δώσει τη νίκη στους Θεσσαλονικείς. Τότε ο Ισπανός τεχνικός και ο βοηθός του έγιναν έξαλλοι και πήγαν πάνω στον διαιτητή, με τον Ανδαλουσιανό να λέει ειρωνικά «μπράβο» στον ρέφερι.

Συνεχίζεται η κακή παράδοση στο ΟΑΚΑ

Παράλληλα, με το χθεσινοβραδινό 0-1 η ΑΕΚ αγνοεί τη νίκη με αντίπαλο τον ΠΑΟΚ στο ΟΑΚΑ για έβδομο σερί παιχνίδι. Μέσα σε αυτό το διάστημα υπάρχουν και δύο χαμένοι τελικοί στο στάδιο που οι «κιτρινόμαυροι» χρησιμοποιούν ως έδρα τα τελευταία χρόνια.

Η τελευταία εντός έδρας νίκη της ΑΕΚ ήταν στις 5 Νοεμβρίου 2017, όταν είχε επικρατήσει με 1-0 του ΠΑΟΚ με γκολ του Λιβάγια. Έκτοτε η Ένωση μετρά 4 ισοπαλίες και 3 ήττες σε πρωτάθλημα και Κύπελλο στην Αθήνα.